Учени: От пиенето на бира се поумнява
Scientists: Drinking Beer Makes People Smarter
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Учени: От пиенето на бира се поумнява

Учени: От пиенето на бира се поумнява

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1301
Бира
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.
Виж ››

Американски учени доказаха, че честата консумация на бира влияе положително на когнитивните функции, на паметта и освен това подобрява мисленето.

Ползите за човешкия интелект от напитката се дължат на флавоноида ксантохумол, който се съдържа в хмела. За да има ефект обаче, бирата трябва да се пие в огромни количества.

Необходимото за поумняване количество ксантохумол може да се осигури и чрез добавки. Под формата на бира ще са необходими над 2000 литра дневно.

Според учените от щата Орегон ксантохумолът може да се използва за лечение на метаболитен синдром и възрастови промени в паметта.

Благодарение на този флавоноид метаболизмът се ускорява, мастните киселини в черния дроб намаляват, а процесът на мислене значително се подобрява.

Учените са изследвали ксантохумола чрез експерименти с мишки, които е трябвало да преминават през специално изработени за опитите лабиринти. Установено е, че при по-младите гризачи ксантохумолът е по-ефикасен, отколкото при по-възрастните.

Пиво

Друг извод от проучването е, че колкото по-отрано се започне с консумацията на бира, ефективността на съединението се засилва.

Проучване преди две години показа и че бирата може да бъде ефикасно средство срещу простуда и настинки.

Японски учени доказаха, че ключов компонент на бирата може да ви спаси от от досадното подсмърчане. Веществото се нарича хумулон и се съдържа в хмела.

Според изследователите от Медицинския университет в Сапоро химичното съединение е ефективно средство в борбата срещу срещу респираторните вируси, а също така има и противовъзпалителен ефект.

Респираторните вируси могат да доведат до сериозни усложнения, включително до белодробни възпаления и затруднено дишане. Те са основните причинители на простудни заболявания през по-студените месеци.

Освен това вещество в бирата се съдържат антиоксиданти и витамини, които могат да предотвратят сърдечни заболявания. Хмелът е богат на полифеноли, които се борят с рака и убиват вирусите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Азззззззз
Азззззззз
20.07.2015 16:43
Как така "2000 л дневно" - това е смешно, или е грешка! Освен това аман от тия английски учени - до сега се знаеше, че от много бира направо се затъпява и е съвсем логично - толкова въглероден оксид се поглъща заради газираното, че няма как мозъкът да работи нормално, а да не говорим за алкохола - от него няма как да не се затъпява! Такива глупости - да се чудиш да се смееш ли....
3
3
maria
maria
09.10.2014 21:56
благодарим на учените,че ни дават повод да пием бира-до сега го правехме само за удоволствие :)
8
0
gulshan
gulshan
30.10.2015 11:45
Happy Afternoon  
1
0