Защо американците са дебели?

Защо американците са дебели?

Затлсътяване
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен
34.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Статистическите данни на Американските центрове за контрол на заболяванията показват, че след по-малко от две десетилетия 32 милиона американци ще са с наднормено тегло. В това число са включени освен възрастните жители, още децата и юношите.

Към днешна дата анализите посочват, че 35.7 % от населението е със затлъстяване. Тази страшна картина е водеща причина за хиляди изследвания, които да определят причината за тази тенденция.

Според тях един от водещите фактори е постоянният и лесен достъп до храна. На всеки ъгъл и всяка улица се откриват заведения за бързо хранене, малки магазинчета до големи хипермаркети.

Много диетични проучвания намират връзката между определени храни и как те довеждат до покачване или спадане на телесното тегло. Така според тях преработените храни са едни от най-опасните продукти, довеждащи до покачване на телесното тегло.

Картофеният чипс например е храна, които допринася за наднорменото тегло. В тази графа спадат и изкуствените подсладители, които след последни проучвания се оказват също толкова вредни, колкото и бялата захар.

Наднормено тегло

Преработените меса показват наличието на вредни мазнини, които трудно се преработват от организма на човека, стигайки се до натрупването им в тялото и увреждането на различни органи и системи.

И естествено консумацията на плодове, зеленчуци, млечни и пълнозърнести продукти от друга страна действат изключително благоприятно, повлиявайки метаболизма. Те са богати на ценни вещества, които спомагат за поддържане на здраво и добре изваяно тяло без излишни килограми.

Според статистиката глобализацията, стресът и компютърната революция са също фактор за затлъстяване сред американската популация. Часовете, прекарани пред компютъра, липсата на активна физическа дейност в ежедневието и консумацията на готови храни оказват погубен ефект върху здравето и телесното тегло.

За съжаление по този начин хората загубват форма, затлъстяват, стигайки се до появата на повишено артериално налягане, висок холестерол, сърдечно–съдови заболявания и други. Данните посочват, че само 20 % от населението имат тренировъчна програма, която спазват.

Също различните програми, целящи отказ от цигари, благоприятстват здравето на хората, които обаче вместо на тютюн, започват да налитат на храната.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати