gotvach.bg»Статии»Любопитно»Великите готвачи: Дъф Голдман

Великите готвачи: Дъф Голдман

Дъф Голдман
Стилен свещник на дървена стойка-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
6.50 лв.
5.20 лв.
Виж ››

Днес ще ви запознаем с гостоприемния и креативен сладкар Дъф Голдман, роден през 1974 година. Всъщност той съвсем не е типичният сладкар с бяла престилка, който всеки човек би си представил.

Често описва себе си като обикновен рокаджия, въпреки че е истинска звезда в кулинарните среди. Неслучайно е наричан Кралят на тортите, а популярността му идва от това, че назначава ексцентрични рок музиканти в пекарната си Charm City Cakes.

Надали някой може да датира хронологически кога точно започва шеметната кулинарна кариера на Дъф. Когато бил на четири години, майка му го заварила да гледа готварско предаване по телевизията, въоръжен с огромен сатър.

Във втори клас пък отрязал част от пръста си, докато оформял тиква за Хелоуин. Лудориите на щурия тийнейджър съвсем не спират дотук, но е достатъчно да се каже, че професионално започва да се занимава с готварство на 14-годишна възраст. И така, днес вече е един от най-знаменитите сладкари в САЩ.

През 2000 година решава, че е време да започне собствено бизнес начинание в родния си град Балтимор. Наема хора, завършили различни институти и училища за сладкари, доверява се на приятели и така голямото пътешествие към света на славата започва.

Шеф Дъф Голдман

Креативният му екип може да сътвори торта във всякаква форма, а клиентите наричат крайните продукти чудеса от блат, крем и фондан. Дъф Голдман не се притеснява нито от ексцентричните поръчки за форма, нито от размерите на тортата. Понякога, за да осъществи идеите си, той реже дървени плоскости, заварява метални части и използва фойерверки.

За премиерата на филма Хари Потър и Орденът на феникса през 2007 година Дъф прави торта, която е точно копие на училището за магия и вълшебства Хогуортс. Целият Холивуд е изумен от творението, а самият Даниел Радклиф споделя, че тортата била с големината на макета, използван в заснемането на филма.

За рождения ден на баща си пък Дъф Голдман създава уникална гърмяща торта в съвършен модел на самолет-изтребител. По този начин иска да покаже на баща си, че не е инвестирал средствата си за кулинарно училище напразно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати