Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Великите готвачи: Боби Флей

Великите готвачи: Боби Флей

Боби Флей

Боби Флей е любимият на критиката майстор-готвач, ресторантьор, отличаван с награди автор на готварски книги и телевизионен водещ. Роден в Ню Йорк през 1964 г., Боби Флей отваря първия си ресторант, Mesa Grill, през 1991 година, като печели незабавно признание.

Първата му професионална работа в ресторантьорския бизнес идва през 1982 година, малко след като той напуска училище. Баща му Бил, мениджър на фамозния ресторант на Джо Алън в Ню Йорк, поради липсва на персонал, назначава сина си като помощник-келнер.

По-късно самият Боби Флей споделя в свое интервю, че дори не е бил попитан дали иска да работи това, а направо е бил назначен. Няколко месеца след постъпването си при Джо Алън, Боби е повишен в кухненски помощник.

Неговият шеф вижда потенциала, който се крие в младото момче и плаща пълното му обучение във Френския Кулинарен Институт в Манхатън. Там той събира овациите на преподавателите и получава награда при дипломирането си от Института.

Явно разколебан и несигурен за кулинарната си кариера, Боби Флей работи като брокер на Уолстрийт, но за кратко. Осъзнал истинското си призвание, той се пренасочва и започва да работи в най-различни ресторанти в Ню Йорк.

Готвач Боби Флей

В този период, Флей е очарован от ароматите и подправките на американския Югозапад - район, който никога не е посещавал. Бързо ги проучва като вкус и не след дълго те стават характерния подпис, по който хората разпознават храната му.

През 1993 година прочутият готвач печели престижната награда за талантливи готвачи под 30-годишна възраст. През същата година той отваря второто си заведение, Bolo, бар и ресторант в квартал на Ню Йорк.

Почти десетилетие след това следва откриването и на втория Mesa Grill в Лас Вегас, бистро-бар Americain, трети ресторант Mesa Grill на Бахамските острови и още няколко престижни заведения.

Империята на Боби Флей, наложила се с неповторимите си пържоли и хамбургери с истинско месо на скара, продължава да расте.

Към момента известният готвач е издал 9 книги, които красят рафтовете на всички американски книжарници. Освен това, има собствена колекция съдове на готвене, както и марка за подправки и сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest