Отслабвайте здравословно с 6 малки порции дневно

Отслабване

Повечето от нас са израснали с три ядения на ден. Но ако три е добре, то шест хранения дневно са идеалният режим, благодарение на който ще постигнете здравословно отслабване.

Когато ядем на малки порции, това дава възможност на храносмилателната ни система оптимално да усвоява полезните вещества и да ги разпраща до всички точки в тялото. Екип от учени вече доказа, че яденето често, но по малко е ключът към здравословното сваляне на килограми.

Изследване, проведено от учени от университетите на Калифорния и Ню Мексико, показа, че този подход несъмнено е най-правилният за намаляване на теглото по здравословен начин. Те обясниха, че честото хапване намалява вероятността да губите телесна маса без мазнини.

Много знаменитости са заменили изтощителните диети именно с този хранителен режим. Най-красноречивият пример за невероятните резултати е актрисата Дженифър Анистън, която може да се похвали със страхотни форми.

Когато порциите са 5 или 6 на ден, това осигурява на организма по-постоянно ниво на кръвната захар, както и различни други хранителни вещества, т.е. енергия.

Хранейки се по този начин, ние натоварваме по-малко храносмилателната система и метаболизма, като съответно намаляваме риска от поява на сърдечно-съдови заболявания.

Малки порции

Препоръчват се 3 основни хранения и поне 2 леки закуски. Така ще ускорите метаболизма и ще изгаряте повече калории. Много хора се заблуждават, че като пропуснат закуската, намаляват цялостния прием на калории за деня и ще отслабнат по-бързо. Всъщност е обратното.

Пропускането на закуската означава, че през остатъка от деня ще ядете повече. Хората, които не закусват, изяждат по-големи количества храна, имат по-високи нива на холестерола и по-висока инсулинова резистентност. По-склонни са към затлъстяване и редица заболявания.

Яденето непосредствено преди лягане забавя метаболизма и води до качване на килограми. По време на сън всички хормони и сигнални молекули, които контролират метаболизма, са заети с лечение, възстановяване и растеж. Затова вечеряйте по-рано и се опитайте да не си лягате поне 2-3 часа след това.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати