Напитките, които са враг на тънката талия
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Напитките, които са враг на тънката талия

Напитките, които са враг на тънката талия

Безалкохолни
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Всички много добре знаем, че един от начините за отслабване е строгото спазване на диета. Съответно съществуват и безброй митове и легенди кой хранителен режим е по-ефективен и кой е пълна лъжа.

И докато повечето диети са свързани само с храната, ние ви предлагаме да обърнете по-сериозно внимание и на това, което пиете.

Докато американците спорят каква е причината за националната епидемия от затлъстяване, изследователите отсякоха - вече има убедителни доказателства, че безалкохолните напитки със захар играят водеща роля в повишаване на теглото.

Отдавна е известна препоръката на диетолозите за това, че всеки ден човек трябва да изпива не по-малко от два литра течности на денонощие. Но в началото на 20 век, когато за първи път се е заговорило за това, е ставало дума за вода.

Днес все по-малко са хората, които предпочитат да задоволяват жаждата си с вода. Все по-често те пият газирани напитки и сокове. В резултат на това от началото на 70-те години на миналия век калориите, които човек получава при задоволяване на жаждата си, са нараснали два пъти. А тези излишни калории застрашават с наднормено тегло, диабет и други здравословни проблеми.

Газирани напитки

Дори хората, които предпочитат да консумират диетични напитки без добавена захар, са заплашени от напълняване. Интересното в случая е, че те наистина съдържат по-малко калории, обаче не намаляват риска от натрупване на излишни килограми. Освен това отдавна се знае, че газираното стимулира апетита, кара човек да яде повече от необходимото и дори състарява.

Учените достигнали това заключение след анализ на данни от няколко важни проучвания. Едно от тях е обхванало над 500 души и показва, че онези от тях, които пият диетични газирани напитки всеки ден в продължение на години, имат със 70 процента по-широки талии в сравнение с хората, които ги избягват.

Проучванията включвали напитки, съдържащи аспартам (E951), сукралоза (Е955) и захарин (Е954). Въпреки че този начин за подслаждане е на пазара от 25 години, именно в последните години с все по-голямото притеснение за наднорменото тегло, тяхното потребление е скочило до небесата.

Това се дължи на факта, че изкуствените подсладители успяват да заблудят способността на организма да прецени от колко калории се нуждае.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати