Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни кето десерти за тънка талия

Вкусни кето десерти за тънка талия

кето десерт за тънка талия

Любимата част от менюто на повечето хора е десертът. Тази част от хранителната диета се посреща с усмивка, защото на нея се полага да сложи заключителния акорд на храненето по най-приятен начин.

Можем да изброяваме дълго - кекс, шоколадови бисквитки, тирамису, сладолед и всякакви кулинарни изкушения, които се включват в понятието десерт, и предизвикват вълнуващи асоциации.

Заедно с тях обаче идва и мисълта за талията, която напълно ще бъде изличена с редовно хапване на изкусителни десерти. Всички те са с високо съдържание на въглехидрати.

Решението се нарича кето диета и кето десерти. Те са нисковъглехидратна опция на класическите десерти, а вкусът им е фантастичен. Ето някои вкусни кето десерти за любителите на сладкия финал в храненето.

Кето кекс с орехи и аромат на канела

кето сладкиш

1 шоколад - черен, 90 грама;

3 яйца;

1 лъжичка бакпулвер;

Около 50 грама орехи;

2 лъжици брашно от кокос;

1 пълна лъжица канела.

Приготвяне: Яйцата и бакпулверът се разбиват добре. Последователно се добавят канела и кокосово брашно и се разбърква добре. Шоколадът и орехите се начупват на малки парчета и се добавят към сместа.

Дъното на подходяща малка тава се покрива с хартия за печене и се разстила кексовата смес. Отгоре може да се поръси с парчета шоколад и орехи.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около четвърт час, само на долен реотан. После се включва и горният и отново се пече около четвърт час.

Изважда се да изстине и след това се реже на парчета. Вкусният кето десерт може да се гарнира със сметана или тахан. Подходяща тяхна алтернатива е разтопен черен шоколад.

Кето сладолед

кето сладолед

4 яйца;

500 милилитра сметана(животинска);

¼ килограм подсладител по избор;

30 грама чия;

150 грама бадеми;

3 ванилии.

Яйцата се разбиват с подсладителя. Сметаната се затопля леко и се прибавя в яйцата. Слага се на котлон, за да се сгъсти малко. Веднага се добавя чията и бадемите, които се минали през блендер, както и ванилията. Може да се сложат и други добавки според вкуса. Сместа се прибира във фризер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest