Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни зимни десерти

Вкусни зимни десерти

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Вкусни зимни десерти

В студените зимни дни се поглезете със специални зимни десерти, които са предназначени да подобрят настроението ви. Такъв десерт е банановият пудинг с фурми и бял шоколадов сос.

Времето за приготвянето му е по-малко от час. За 8 порции са необходими 150 грама брашно, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 125 грама масло, 2 яйца, 1 намачкан банан, 150 грама почистени от костилките фурми, 50 грама нарязани на ситно орехи, 200 грама бял шоколад, 1 супена лъжица течна сметана.

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с олио 8 огнеупорни формички и сложете на дъното им хартия за печене. Пресейте брашното, добавете бакпулвера.

Добавете в брашното омекналото масло, захарта, яйцата, фурмите, орехите, банана и разбъркайте. Разпределете тестото във формите и печете двадесет минути, докато не пружинира леко при натиск.

Вкусни зимни десерти

Начупете шоколада на парченца и сложете в малка купа, разтопете и добавете 1 супена лъжица течна сметана. Не оставяйте шоколада да кипне. Обърнете пудинга върху чинийки и полейте с шоколадовия сос.

Вкусен зимен десерт е шоколадовото ризото. За 6 порции са необходими 100 грама натурален шоколад, 200 грама заквасена сметана, 800 милилитра прясно мляко, 170 грама кафяв ориз, 50 грама захар, 2 супени лъжици течна сметана.

Загрейте фурната до 150 градуса. Поставете тава във фурната, за да се загрее, докато приготвяте ризотото. Смесете сметаната с прясното мляко, добавете ориза и захарта и оставете да кипне, като постоянно разбърквате.

Разчупете на парченца половината шоколад. Добавете ги в млякото с ориза, още щом кипне, и разбърквайте, докато не се разтопи. Излейте сместа в тавата и печете 20 минути. Разбъркайте и оставете да се пече още 15 минути.

В това време настържете останалата половина от шоколада. Извадете тавата от фурната, разбъркайте и равномерно поръсете с настъргания шоколад. Покрийте с кърпа, за да се стопи шоколадът, полейте с 2 супени лъжици течна сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
43
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен