Трансмазнините ни докарват депресия

Трансмазнини

Яденето на бисквити и каквито и да било сладкиши, които са продукт на хранителната индустрия, може да се отрази зле на психиката ни, посочват американски специалисти, цитирани от вестник Дейли мейл.

Затова след натоварен и емоционален ден се препоръчва да не посягате към сладките изкушения. Трансмазнините, които се съдържат в тях, променят начина, по който направляваме емоциите си. Изследването е на специалисти от Сан Диего и в него са взели участие 5000 човека.

Резултатите от проучването съвсем ясно показват, че онези, които приемат по-голямо количество трансмазнини, контролират чувствата си по-трудно от останалите хора. Тези хора не осъзнават всъщност състоянието си и изобщо не могат да контролират настроението си, допълват американските учени. За да не се стига до подобни ситуации, учените съветват да се намалят трансмазнините.

На този етап връзката между настроението и трансмазнините все още не е достатъчно изследвана от специалистите, но учените продължават да правят проучвания по този въпрос.

Причината да се влагат в различните видове сладкиши е, че удължават трайността значително и са по-евтини. Минало проучване за хидрогенираните масла показа, че хората, които много често ги консумират, са значително по-агресивни от останалите.

Депресия

Освен това е добре известно, че трансмазнините повишават нивото на холестерола, а това може да предизвика сърдечно-съдов проблем, уточняват специалисти. Смята се още, че трансмазнините увеличават опасността от развитие на диабет от втори тип.

Къде можем да открием трансмазнините?

За съжаление трансмазнините могат да бъдат открити в много видове храни, които често се консумират – съдържат се в обичаните от всички пържени картофи, понички, крекери, бисквитите, пайовете. Има ги още в тестото за пици, бутертесто, в маргарина, готовите закуски, чипса, царевичните пръчици, солети.

За да разберете дали в продукта, който сте си избрали, има трансмазнини, прочетете етикета. Ако на него пише частично хидрогенирани масла, то значи в него определено се съдържат трансмазнини.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аз
Аз
25.06.2015 01:36
Що за словоблудство е това?
0
0