Най-шантавите състезания по надяждане в света

Състезания по надяждане
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.67 лв.
Виж ››

Състезанията по консумиране на храни са едни от най-забавните спортни събития в сял свят. И въпреки че специалистите по хранене са крайно против подобни опасни експерименти с човешкото тяло, броят на хората, които участват в тях, се увеличава всяка година.

Видовете състезанията по надяждане са много повече, отколкото предполагате. А храната, която се консумира в някои от тях, е повече от странна. Ето кои са най-странните дисциплини:

Световното първенство по ядене на люти чушки халапеньо

Най-популярното състезание по ядене на люти чушки халапеньо се провежда в Тексас. Рекордът е поставен през 2006 година, когато бивш счетоводител е успал да погълне цели 247 чушки за едва 8 минути.

Къри

Надяждане с къри

В Единбург, Шотландия ежегодно се провежда конкурс по ядене на индийското ястие. Всеки от участниците бива прегледан преди началото на конкурса и подписва декларация, че организаторите не носят отговорност, тъй като в края повечето от участниците се нуждаят от лекарска помощ. Насреща винаги е британският Червен кръст.

Световното първенство по ядене на стриди

Всяка година през юни в Ню Орлиънс, Луизиана се провежда надяждане със стриди с награден фонд. Победителят печели 1 000 долара. Рекордът държи Пат Бертолети, който през 2011 г. успя да погълне 468 стриди за 8 минута.

Състезание по ядене на тестиси на животни

Конкурсът е популярен в американски щатове като Мичиган, Монтана и Илинойс. Участниците имат на разположение 10 минути, в които трябва да изядат колкото се може повече пържени тестиси от бикове.

Световно първенство по ядене на чесън

В село Чидок, Дорсет, Югозападна Англия всяка година се провежда състезание по похапване на лютия зеленчук. 33 скилидки за 60 секунди е рекордът, който Дейвид Грийнман постави през 2014 година.

Надяждане с патешки ембриони

Състезанието се провежда в Ню Йорк. Участниците трябва да погълнат колкото се може повече оплодени яйца за 5 минути.

Състезание по ядене на магарешки пениси

Коприва

Това е може би най-шантавото състезание в света. Провежда се в Пекин, Китай. На всеки участник се дават три кофи. Първата от тях е пълна прясно изпържени магарешки пениси, втората - със соса, а третата е празна.

Надяждане с коприва

Интересното в това състезание е, че участниците похапват сурова коприва, която сами са откъснали. Състезанието се провежда в Дорсет, Англия. За победител се смята този, който е изял най-много листа с 155 см клончета.

Надяждане с живи хлебарки

Състезанието се провежда в много американски щати и дори извън пределите на САЩ. Рекордът се поставен през 2001 година, когато Кен Едуардс погълна 36 мадагаскарски хлебарки за 60 секунди. Този е единственият конкурс, в който участник е починал след поглъщането на дузина хлебарки - през 2012 година във Флорида.

Сред останалите странни състезания по надяждане място намират тези по ядене на крокодилски яйца, пържени гъби, сандвичи с банан и фъстъчено масло, суши, майонеза, сладолед, раци, кисели краставички, сливови кнедли, суров лук, пържени аспержи и масло.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати