Най-добрите начини за почистване на грил тигана

Грил тиган
Електронна везна тип кана-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

С наближаването на пролетта неминуемо започваме да мечтаем за вкусните барбекюта на открито. За съжаление, не всеки има възможност за такъв комфорт.

В тесните градски апартаменти единствената опция за вкусно сготвено на грил е грил тиганът. Тези специфични съдове за готвене обаче изискват специални методи за почистване и грижа, които всеки трябва да знае.

След употреба грил тиганът има вид, за който не искаме и да си помисляме, докато хапваме вкусното домашно барбекю. Мазнината е полепнала навсякъде и дотолкова се е втвърдила, че вкусните спомени от вечерята бързо се изпаряват. Не трябва да е така, защото почистването на грил тигана е изключително лесно.

Загрейте леко тигана и посипете сол по дължината на ресните. С домакинска хартия разнесете хубаво солта по каналите на съда, още докато е на котлона.

Внимавайте да не се изгорите. Можете да изключите топлината, ако тиганът е достатъчно горещ. Търкайте, докато отстраните всичките остатъци от храна. За ваше успокоение, посипани със сол те падат почти веднага.

Изсипете солта след това и напълнете тигана с чиста вода от чешмата. Оставете го да престои пет минути и след това го оплакнете под чешмата. Не използвайте метална четка или тел за почистване, защото това може да нарани и трайно да увреди повърхността на тигана.

След като сте готови с миенето, подсушете съда с хавлиена кърпа. Изсипете една супена лъжица олио и хубаво я размажете по цялата му вътрешна повърхност със същата кърпа. След това тиганът е готов за съхранение, в готовност за нова употреба следващия път, когато ви се похапва грил у дома.

Друг начина за почистването на грил тиган е с морска сол. Направете паста като смесите солта с малко вода. Използвайте найлонова четка за изтъркване на останалите след готвенето остатъци от храна.

След като почистите тигана, размажете малко зехтин по вътрешната му страна и го оставете на котлона на слаб огън за около тридесет минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Албена Асенова
Ох,голям проблем е да се изчисти тигана след ползване.Вече съм съсипала един и предпочитам скарата само заради този проблем,но ще пробвам със съветите.
1
0
NEVI
NEVI
17.02.2016 19:10
Аз чистя моя като го пълнят с вода и веро и го слагам на котлона да заври оставям го така 3-4 минути и после изплаквам
0
0
Стан Ой
Стан Ой
17.02.2016 17:29
Много навреме се появи тази статия, тъкмо имам да мия един такъв тиган
0
0
Renkata
Renkata
11.02.2016 23:04
Нещо такова ми трябваше, следващия път ще пробвам и аз!
0
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
11.02.2016 14:12
Полезна информация , не знаех че със сол ще се изчисти, ще опитам.
1
0
Веселина Константинова
Винаги съм изпитвала затруднение при почистването. Тази информация ми беше полезна.
2
0