С какво мезе и как да поднесете любимия си алкохол

1 от 7 Снимки

1. Ракия


Всеизвестен факт е, че към ракията пасва много добре салатата от домати и краставици, но тя спокойно може да се консумира и с по-тежки салати като руска, картофена или Снежанка;
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Макар това понятие вече да не се използва толкова често и малцина да се досещат какво се крие зад него, ще се изненадате, че в групата на слабо подсладените напитки влизат толкова познати спиртни напитки като уиски, водка, джин, коняк, ром, мастика и т. н. Тук спада и напитката арак, но тя не е разпространена особено у нас.

Възприето е схващането, че слабо подсладените напитки трябва да бъдат поднасяни като аперитив и след това да се консумират по-леки алкохолни напитки като вино или бира, но според друга хипотеза е добре аперитивите да се консумират след по-леките спиртни напитки. Вероятно все пак всичко е въпрос на предпочитание.

Обикновено всички мезета за слабо подсладените напитки трябва да бъдат поднесени изстудени, независимо дали става въпрос за сирена, кашкавали, месни деликатеси и др.

Вижте какви са основните правила при поднасянето на слабо подсладените напитки в галерията горе, с какви храни най-много си пасват и на каква температура трябва да се поднесат.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати