gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет причини да ядем повече нар

Пет причини да ядем повече нар

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
18171794
Пет причини да ядем повече нар
Закачалка за торби за боклук
Практичен аксесоар за вашия дом:
Закачалка за торби за боклук
19.00 лв.
Виж ››

Има много причини да обичаме наровете. Разкошен цвят, зашеметяващ външен вид и сензациозен вкус. Но най-вече - нарът е много полезен за здравето ни! Той помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни:

1. Наровете предпазват от сърдечно-съдовите заболявания. В семената му се съдържат високи нива на антиоксиданти, които предпазват стените на артериите от свободните радикали и по този начин се намалява вероятността от артериална плака.

2. Намаляват възпалението и болката в ставите. Проучвания показват, че 8 от 10 човека са получили облекчение, след като са приемали по един нар дневно в продължение на месец.

3. Наровете борят вирусите. Анти-вирусните му свойства са тествани срещу вируса на СПИН от изследователи от Института за Кимбъл в Ню Йорк. Те открили, че сок от нар предложил най-висока инхибиторна активност срещу вируса HIV-1.

4. Наровете са вкусно и ефективно оръжие срещу рака. Многобройни проучвания са проведени, за да се оцени способността на този плод, за да инхибира различни видове рак, включително на белия дроб, дебелото черво, на кожата, на гърдата, простатата и левкемия.

5.Консумацията на нар намалява вероятността от спонтанен аборт, а също така гарантира, че бебето няма да се роди с прекалено ниско тегло.

Семената от нар са вкусни сами по себе си, но също така са перфектен завършек на всеки десерт, а също така в комбинация от кафяв ориз или киноа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати