Фестивал на сиренето в Сливница представя бялото злато на България

Фестивал на сиренето

Втори фестивал на сиренето ще се проведе до броени дни в Сливница. Събитието, чиято цел е да популяризира сред населението българските млечни продукти, ще се състои на 14-ти и 15-ти май в новата спортна зала в града.

Предвижда се вкусното мероприятие да бъде организирано под формата на изложение-базар и да представи най-доброто от родното производство. То ще се проведе под мотото От българско, най-българско – бялото злато на България и ще покаже пред гостите произведения на тридесет мандри и над петдесет фирми.

През фестивалните дни гостите на събитието ще могат да опитат от изложените сирена и да му дадат оценка. А в края на мероприятието производителите на най-харесваните от гостите млечни продукти ще бъдат отличени в приза Награда на публиката. Замислена е също и Награда на кмета, която ще бъде дадена на фирмата, отличила се с най-добро представяне.

Освен дегустация програмата на празника ще включва още разнообразна фолклорна програма, надигравания, дефиле на участниците. Ще бъдат избрани и Мис и Мистър Фестивал. За веселото настроение на гостите ще се погрижат фолклорни състави от столицата и страната. Очаквайте много вкусни моменти и надигравания.

Организатори на Фестивала на сиренето са Община Сливница, Асоциация на професионалните готвачи, Асоциация на млекопреработвателите в страната и др.

Събитието ще е със свободен вход, като по време на него гостите ще могат да си закупят хранителни стоки директно от техните производители.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати