Комбинирайте мед с тези храни, за да излекувате страшни болести!

Комбинирайте мед с тези храни, за да излекувате страшни болести!

Мед и мляко

Медът е сладък продукт, получен от нектара на цветята и от други сладки природни течности, пренесени в пчелните килийки и преработени от пчелите. По производство той може да бъде нектарен, манов и смесен.

Медът съдържа въглехидрати, вода, минерални соли, ензими, витамини, етерични и смолисти вещества. В състава на меда преобладават въглехидратите, от който в по-големи количества са фруктозата и глюкозата. Тъй като те са прости захари, се усвояват много лесно от организма, без да се нуждаят от разграждане.

Как трябва да консумираме мед?

Медът не трябва да се консумира направо с лъжица, тъй като предизвиква дразнене на стомаха, особено при децата. Затова е желателно да се консумира намазан на филийка с масло или да се пие разтворен във вода или прясно мляко.

Най-правилно е медът да се взема 1-2 часа преди или 3 часа след хранене. Медът и млякото са хранителни продукти, които се допълват чудесно. В Швейцария с мляко и мед са лекувани деца от анемия или с нарушения в нервната система.

Установено е, че при децата, хранени с тази комбинация, хемоглобинът се е увеличил с 25%, в сравнение с деца, на които са давани храни с мляко, подсладено със захар.

Комбинацията се препоръчва и при по-възрастни хора, тъй като те са застрашени от склероза. Препоръчва се мед да се консумира и от пушачите, за да се намали никотинизирането на белите дробове и гърлото.

Филийка с мед и масло

Препоръчва се да се консумира и мед при преумора, за апетит, за тонизиране, за подсилване на организма, при анемия и други.

Медът се използва при редица заболявания - особено в комбинация с лечебни билки. Например комбинацията от мед и лук е много подходяща за лекуване на бронхит и кашлица.

Мед и бял равнец са подходящи за повишаване на апетита, за подобряване обмяната на веществата и при чернодробни заболявания.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати