Това са 4 от най-миризливите храни в света!

Това са 4 от най-миризливите храни в света!

Лютфиск

Обонянието е едно от най-добре развитите ни сетива и често пъти му се доверяваме напълно, дори и да не сме виждали или докоснали дадено нещо. Това ни сетиво е от изключително значение, когато говорим за храна.

Помислете само дали можете да усетите вкуса на храната, когато сте болни и носът ви е запушен. Загубите ли обоняние автоматично вие губите и усещането за вкус, защото те двете вървят в комбинация, за да функционират правилно. Сега ще ви представим доказано най-силно миришещите храни, които няма начин да сбъркате щом помиришете.

Бургундско сирене- не е единственото силно миришещо сирене, но определено е това с най-неприятна и най-изразена миризма. Според някои твърдения в миналото във Франция е било забранено пренасянето му в обществения транспорт, защото острия му мирис предизвиквал ужас.

Синьо сирене

Сушена риба- обикновена и често срещана храна, чиято миризма е лесно разпознаваема, независимо в коя част от света се намирате.

Лютфиск- типично норвежко ястие, което според повечето хора има вкус на сапун. Буквално означава "лигава риба", защото за да се приготви бяла риба се накисва в желатинова текстура, с която тя се напива, а крайният резултат от обработката на този "деликатес" може да се окаже и животозастрашаващ, защото рибата се третира със сода каустик.

Кивиак - приготвя се от тюленска кожа, която се пълни с хиляди малки птички заедно с перата и всичко останало. Кожата се зашива, затрупва се с камъни и се оставя да презимува под снега, сякаш е в хладилник. През това време ензимите в стомаха разграждат птичките и така се образува изключително неприятно миришещия Кивиак.

Ако ви се случи да сте близо до някои от тези по-често или по-рядко срещани храни, вие със сигурност ще усетите миризмата им отдалече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Странни неща има на този свят
0
0