Вижте какво се случи с мъжа, опитал се да изяде Юфката на смъртта

Вижте какво се случи с мъжа, опитал се да изяде Юфката на смъртта

Юфката на смъртта е едно от най-популярните ястия в света заради съдържанието си на 100 стрити люти чушки. Консумацията на подобно количество люто е опасна за живота и здравето, но 22-годишният британски кулинар Бен Сумадивила решил да опита от смъртоносното ястие.

В резултат на това младежът е загубил слуха си за няколко минути и макар че е опитал само няколко хапки, е започнал да се поти, замаял се е и е било нужно да потопи главата си в кофа със студена вода, за да се възстанови.

Юфката на смъртта е нудълс, гарнирана с 100 люти чушки от сорта Птиче око. Само една чушка от този вид наброява 200 000 единици по скалата на Сковил, отчитаща лютивостта на пипера.

Пред този вид чушки лютивостта на Халапеньо, които наброяват между 3500 и 8000 единици, и сосът Табаско, които са едва между 2500 и 5000 единици, са много скромни.

Carolina Reaper официално е най-лютата чушка в света с 2 200 000 Сковил единици, но смесването на повече чушки Птиче око в едно ястие създава по-люта храна.

След като ентусиастът Бен Сумадивира възвърнал нормалното си състояние, споделил, че въпреки огромното количество вода и млечни шейкове, които е изпил, дълго време продължавал да усеща изпепеляващия лют вкус в устата си.

Юфката на смъртта се сервира единствено в един ресторант в Индонезия и струва 34 индонезийски рупии.

Видеото с неговото изпълнение вече е споделено в канала, който британецът поддържа Awesome Eats. Там той публикува и други свои подобни приключения.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати