За истинските фенове на юфка в Япония вече два има отворени музея, където можете да видите целия процес на производство на юфка от самото начало та чак до момента, в който тя трябва да бъде изядена. Да, именно посетителите на този различен музей, дегустират току-що произведения продукт.
По-малкият подобен музей се намира в Осака, а големият - в Йокохама, е на няколко етажа и разположен на площ от 10 000 кв.м.
Изключително интересно се струва подобен тип посещение и забавление за децата, защото те също биват въвлечени в работата, като имат възможността едновременно освен да научат много нови неща, също така да произведат своя собствена юфка с продукти, комбинирани по техен вкус.
Гостите първо гледат как се меси тестото, как се реже, пече и овкусява и след това при желание от тяхна страна могат да си направят техен продукт, като вариациите от комбиниране на продукти и вкусове са над 5000.
Първоначално идеята дошла от Момофуку Андо, които наблюдавал как след войната хората се редят на огромни опашки за купичка юфка. Още от тогава хората свикнали с този вкус и това станал един изключително търсен и харесван продукт, защото не е скъп, а същевременно се готви бързо и лесно и вкусът му може да е различен абсолютно всеки път, в който се приготвя заради множеството вариации.
Класации отчитат, че популярността на юфката не спада и до днес - през 2010 година е отчетена продажба на 95 милиарда пакети и купички с юфка.
Усещането е незабравимо, така че направете всичко възможно да посетите някое от тези местенца, ако имате път натам. Определено ще имате какво да разказвате след това на сбирките с приятели.
Коментари