gotvach.bg»Статии»Двор и Градина»Цветята, които имат аромат на шоколад

Цветята, които имат аромат на шоколад

Аромат на шоколад

Всеизвестен факт е, че шоколадът носи щастие. Лекарите са на мнение, че макар и да действа като наркотик, приеман в ограничени количества, той не е толкова вреден. Точно защото ни носи щастие и спокойствие.

В шоколада се съдържа веществото фенилетиламин, което действа мигновено. Щом усетите в устата си вкуса на шоколада, Вие усещате и прилив на щастие. Швейцарските лекари, които живеят точно там, откъдето произхожда и най-качественият и известен шоколад, считат че той може дори да се пребори със стреса, стига да си похапвате от него редовно в продължение на поне 2 седмици.

Връзката с шоколада и качването на килограми обаче си остава. Едно е да хапнете редче шоколад веднъж в седмицата и съвсем друго, ако го правите всеки ден. Достатъчно е само да прочетете колко калоричен е той, независимо дали е натурален или млечен.

Ще се изненадате обаче, ако разберете, че и самият аромат на какао и на шоколад може да Ви разведри. А още по-изненадващото е че можете да се сдобиете и с цветя, които миришат на шоколад. Така хем ще сте щастливи, хем няма да се качвате по няколко пъти на ден на кантара. Ето кои са най-популярните шоколадови растения:

1. Акебия квинтата (Akebia quinata)

Акебия квинтаба

Това растения е известно и като шоколадова лиана и има изключително ароматни цветове. Въпреки че произхожда от Азия, може спокойно да вирее и по нашето Черноморие. И определено ухае на шоколад;

2. Онцидиум (oncidium, Sharry Baby)

Онцидиум

Това е вид шоколадова орхидея, чийто аромат наподобява ванилов шоколад. Изглежда много привлекателно, поради което е любима не само на запалените цветари, но и на любителите;

3. Кървавочервен космос (Cosmos atrosanguineus)

Той не само че ухае на шоколад, но и по цвят наподобява цвета на какаото (на първата снимка). За съжаление не се яде, но наистина е достатъчно да го померишете, за да се почувствате щастливи;

4. Махония аквифолия (Mahoniq aquifolia)

Кървавочервен космос

Това растение не е цвете, а кичесто храстче, което цъфти и чиито жълти цветове излъчват аромата на млечен шоколад. А той също лесно ще Ви спаси от натрупалия се стрес и ще Ви накара да се чувствате щастливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати