Знаем ли какво наистина се съдържа в любимите на напитки?

Знаем ли какво наистина се съдържа в любимите на напитки?

Водата, дори топла, безспорно е най-добрата напитка за тялото и ума. Проблемът обаче е, че тя няма вкус и мирис и въпреки, че с нея се чувстваме здрави, прибягваме до по-приятни напитки, за да утолим жаждата си.

Много хора стават жертва на умни маркетингови компании, които пускат на пазара сокове и напити с големи надписи, че са 100% натурални и оставяйки вредната информация почти незабележима в малко каре отзад.

Калориите и наситените мазнини остават скрити и не толкова видими, а след като вече сме се подлъгали и не сме обърнали внимание на тази информация, започваме да се оплакваме от наднормено тегло, хранителни и здравословни смущения. Според проучвания най- големите потребители са децата, тийнейджърите и младите хора.

Млечните шейкове доказано причиняват здравословни проблеми и не всички знаем, че те съдържат захар и мазнини, а комбинирани със сандвичи и тежка храна причиняват проблеми на стомашно-чревния тракт.

Енергийните напити са неизменим помощник за освежаване на организма и даващи енергия на тялото, но знаем ли какво има в тях? Захари, кофеин и таурин са малка част от съдържанието на тази напитка, които могат да доведат до инфаркт, хипертония в ранна възраст, диабет, стресово състояние с повишена тревожност и много други.

Знаем ли какво наистина се съдържа в любимите на напитки?

Ароматизираната вода е напитка, която очаваме да бъде с приятен аромат и вероятно интересен вкус. Това е чудесно, но много от тези ароматизатори могат да доведат до алергия, астма и мигрена.

Кафето с мляко също често замества приемът ни на вода, но учени доказват вредния ефект на напитката, особено при хора страдащи от високо кръвно, атеросклероза, бъбречни заболявания, глаукома и болести на сърцето. Бъдете внимателни, преди да изпиете своята чаша вкусно лате и не прекалявайте с консумацията му.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати