Облак с текила разпръсква алкохолен дъжд в Берлин

Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
Виж ››

Мексико е наистина уникална държава. Къде, ако не в родината на текилата, могат да изобретят цял облак, от който вали текила.

Уникалният по рода си облак е създаден в партньорство между Мексиканския борд по туризъм и рекламната агенция Лапиз. Той се намира в художествена галерия в Берлин, където е част от специална изложба.

Уникална по рода си, изложбата цели да привлече немски туристи на юг от американската граница. Това само доказва, че германците са вторите най-активни консуматори на текила в света, разбира се след самите мексиканци.

Създателите на облака са използвали ултразвукови овлажнители при направата на облака. Те карат текилата да вибрира с честота, която я превръща във видима мъгла – доста идейно. Полученият дим се кондензира в течна форма, която като същински облак се излива под формата на алкохолен дъжд.

Облакът, от който вали текила, определено може да бъде определен като най-забавния в света. Той е програмиран да вали, когато и в Берлин вали. Това означава, че всеки път когато навън е дъждовно, посетителите на музея могат да си уловят в бутилка малко текила от облака. Логично именно в тези дни посещаемостта на художествената галерия се увеличава неимоверно.

Преди да се засилите към Берлин или Мексико, е добре да знаете, че облакът е създаден само за тази изложба. Мексиканците нямат никакви планове да го пренесат на собствена територия или да го пуснат да се рее свободно в небето, което е наистина тъжно.

Експериментите с алкохолни пари не са измислени от мексиканците. Преди две години, през 2015 година, в Лондон беше открита Alcoholic Architecture. Изобретението представляваше стая, в която посетителите дишаха алкохол. Клубът е закрит, но собствениците търсят ново място, където да го изградят отново.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати