Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Ще похарчите най-малко 50 лева за Великденската трапеза

Ще похарчите най-малко 50 лева за Великденската трапеза

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Великденска трапеза

Поне 50 лева ще похарчат българските домакинства, за да посрещнат Великден с традиционната трапеза за празника. Очаква се покачване на агнешкото с наближаване на 16 април, но яйцата ще се задържат на старите стойности.

Подготовката за Великден вече е започнала и потребителите вече масово търсят продуктите, които са необходими за посрещането на християнския празник.

За агнешкото месо тази година ще се наложи да се отделят най-много средства. На дребно цената на агнешки бут на килограм ще се вдигне от 13.30 лева на 15 лева, предава БНТ.

От фермата до магазина цената на агнешки бут ще скочи тройно. Ако търсите по-евтино месо за празника, най-добре го купувайте директно от производителите, които го продават на цени между 4.50 и 4.80 лева за килограм живо тегло.

Фермерът Георги Стоименов от благоевградкото село Логодаж споделя, че продава агнетата си на цена от 6 лева за килограм живо тегло и пак му се струва, че цената е обидно ниска.

Ако речем да направим сметката с молив, не излиза и това не излиза. Няма парички, на всеки му се вижда скъпо, а и при 6 лева не излиза сметката. Но не водя сметка, защото и тази сутрин разговарях с колегите, ако водиш сметка – трябва да се откажеш, коментира Стоименов.

Хубавият козунак и тази година няма да струва по-малко от 10 лева, но в магазините ще може да се намери и на цени между 4-5 лева. Експертите съветват да не купувате козунаци, които се предлагат по 2 лева, тъй като те не са достатъчно качествени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати