Яйчените черупки - безценен лек за щитовидната жлеза!

Яйчените черупки - безценен лек за щитовидната жлеза!

Калцият е елемент с метален характер и е най-активният макроелемент в човешкото тяло, а то от своя страна се нуждае от постоянно равновесие на костния калций и калция в кръвта. Нарушаването на това равновесие води до заболявания.

Черупката на яйцето е най-добрият естествен източник на този минерал. Тя съдържа 90 процента калций, а тялото абсорбира лесно калция от черупката на яйцето.

При високи дози не само ликува симптомите на недостиг на калций, но спира и развитието на остеопороза, помага за лечение на висок холестерол и високо кръвно налягане, стимулира костния мозък да произвежда кръвни клетки.

Освен това черупката съдържа желязо, мед, манган, цинк, флуор, фосфор, хром и молибден. Поради това, много експерти препоръчват натрошената черупка като естествена и високоефективна добавка на калций. В зависимост от възрастта, препоръчителната дневна доза е до 3 г яйчени черупки.

Рецепта за щитовидната жлеза:

Измийте черупките на 8 яйца, подсушете, натрошете и изсипете в сока на 2 лимона. Оставете сместа в хладилник за няколко дни или докато черупката се разтвори в сока. Прецедете течността и смесете с 1 литър ракия и 1 кг мед. Оставете така да престои за седем дни преди да консумирате. Взимайте по 1 ч.л. от 2 до 4 пъти на ден след хранене.

Яйчените черупки - безценен лек за щитовидната жлеза!

Рецепта за гастрит и язва:

Една супена лъжица натрошени черупки се смесват в купа с 1 с.л. смляно индийско орехче. Приемайте от сместа по 1 ч.л. 3 пъти на ден в продължение на 20 дни.

Рецепта за укрепване на организма:

Черупките на 4-5 яйца, старателно измити, се натрошават и се поставят в 3 литра вода. Сместа се съхранява в хладилник в продължение на 7 дни и се използва като питейна вода. Ежедневно приемайте по 2-3 чаши вода с малко лимонов сок.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати