Защитете сърцето си с чай Ърл Грей

Ърл Грей
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Чаят Ърл Грей е категория ароматизирана чаена смес, която е много популярна в западния свят. Това е черен чай с аромат на цитрус. Ърл Грей има особен вкус, дължащ се на добавянето на масло, извлечено от кората на бергамота. Той е жълт ароматен плод, много подобен на лимон и с размер на портокал.

Ърл Грей е кръстен на покойния британски премиер Чарлз Грей. Той е бил министър-председател на Англия от 1830 до 1834 г. Казва се, че един китаец е подарил рецептата на този уникален ароматен чай на Чарлз като символ на благодарност. Ърл Грей се изработва с листа от черен чай. Вкусът и качеството на чая зависят от климата, географията на района, в който се отглеждат, и начина, по който се обработват.

Тъй като вкусът на бергамот се различава значително в зависимост от мястото на отглеждане, стилът на преработка и количеството бергамот, използвано за всяка чаена смес, също е важен фактор, който влияе върху качеството на чая. Заедно с уникалния си вкус този чай има и широк спектър от ползи за здравето. Чаят Ърл Грей съдържа значително количество флуорид и това предпазва зъбите ви.

Също така намалява риска от болезнени кухини. Този чай съдържа и естествен антибиотик, наречен катехин, който може да се бори с оралните инфекции и да предотврати ранните стадии на гингивита. Напитки като чая Ърл Грей не позволяват на бактериите да растат в устата ви и по този начин намалят производството на киселина, което уврежда зъбния емайл.

Ърл Грей е ароматна напитка с нулеви калории. Той съдържа калий, който помага да се поддържа балансът на течностите в организма и също така ви помага да останете хидратирани. Добавянето на мед вместо захар и лимон вместо сметана ви дава по-силен ефект. Чаят може да бъде здравословна алтернатива на кафето, тъй като има около половината количество кофеин на обикновена чаша кафе.

Бергамотът помага за ускоряване на храносмилането и може да бъде много полезен за хора, които страдат от лошо храносмилане. Също така се смята, че този чай може да облекчи запек, гадене и да намали симптомите на киселинен рефлукс. Също така се смята, че се бори с инфекции на пикочните пътища и дори се използва за лечение на чревни проблеми като глисти.

Черен чай

Бергамотът е много популярен поради антиоксидантните си свойства. Антиоксидантите са много важни, тъй като се борят със свободните радикали, които могат да увредят тялото. Различни проучвания доказват, че черният чай е естествен антиоксидант. Комбинацията от черен чай и бергамонт го прави още по-здравословен. Редовният прием на този чай може да ви направи здрави и красиви поради своите антиоксидантни свойства, а също така осигурява защита срещу простуда и грип.

Наред с всичко това Ърл Грей повишава и имунитета ви. Естествено решение е за хора, страдащи от депресия, стрес или промени в настроението. Смята се, че ароматът на бергамот действа като релаксант и измества чувства като депресия, тревожност, напрежение, страх и стрес с позитивност. Съдържанието на кофеин в този чай е минимално, така че няма да предизвика симптоми като безсъние или да ви накара да се почувствате нервни.

Смята се, че пиенето на три чаши от този чай може да намали риска от сърдечни заболявания. Доказано е, че хората, които пият по 3 чаши черен чай дневно, са имали по-ниска честота на триглицеридите, а също и на нивата на холестерола. Установено е също, че има повишение на нивото на антиоксиданти в организма. Затова вече имате основателна причина да се насладите на невероятния вкус на този чай.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати