Пийте чай от репей за добро храносмилане и силен имунитет

Репей

Имате ли често стомашни болки поради проблеми с храносмилането? Чувствали ли сте някога, че сте по-податливи на болести и трябва да увеличите имунитета си? Тогава вероятно сте пропуснали нещо, което ви е дала природата - чай ​​от репей!

Чаят от репей помага на храносмилането. Ако сте един от тези, които страдат от киселинен рефлукс или синдром на раздразнените черва, този чай може да облекчи състоянието ви и да намали възпалението. Чаят от репей стимулира апетита и помага за понижаване нивата на кръвната захар.

Това е известно средство за пречистване на кръвта, което помага да се отделят токсините и отпадъците от бъбреците, пикочните пътища, черния дроб и червата. Много проучвания са забелязали как чаят от репей помага да се повиши имунитета на човек. Той помага за борба с бактериите и съдържа много антиоксиданти.

Изследователите са открили много свойства на чая от репей, които спомагат за подобряване на кръвообращението. Също така е отбелязано намаляване на възпалението и подуването, причинени от ревматоиден артрит.

Чаят от репей е едно от най-добрите природни лечения за акне. Той не само помага на кожата да се отърве от акнето, но също така помага за намаляване на честотата на образуване на акне.

Пиене на Чай

Благодарение на наличието на много минерали като желязо, танин, калий и полиацетилени, както и други флавоноиди и антиоксиданти, чаят от репей помага да се очисти тялото от акнето. Той обикновено се поглъща, но може да се охлади и да се приложи локално към акнето.

Този чай е отличен диуретик и диафоретик (повишава потенето). Чаят от репей може да стимулира производството на жлъчката и да ускори регенерацията на чернодробните клетки. Също помага да се ограничат нивата на пикочната киселина и помага да се разтварят кристали на мононатриев урат. По този начин може да се помогне в лечението на подагра. Има антиканцерогенни свойства.

Билката репей е широко използвана като афродизиак. За съжаление и този чай има своите странични ефекти, с които трябва да се внимава. Трябва да избягвате поглъщането му по време на бременност.

Има малко информация за неблагоприятните ефекти от използването на чая от репей по време на кърмене или бременност, но все пак най-доброто нещо, което трябва да направите, е да избягвате употребата на репей по време на бременност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати