Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 9 на най-скъпите плодове в света

Топ 9 на най-скъпите плодове в света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 9 Снимки

2. Таийо Но Тамаго Манго


В превод името на този плод означава Яйцата на Слънцето. Действително във формата на яйца, те идват от японската префектура Миязаки. Там само достойните мангота достигат до пазара, където ще ви костват 300 долара. Те се сдобиха със световна популярност едва наскоро. Тогава местен комедиант, маскиран като губернатора на префектурата Хидео Хигашикокубару, активно рекламира местните специалитети Таийо Но Тамаго;

Пазарът в наши дни изобилства от продукти. Клиентите търсят все по-нетипични неща, които да сложат на трапезата си, а вкусовете стават все по-екстравагантни и екзотични.

Плодовете са едни от най-полезните храни, на които можем да се наслаждаваме ежедневно. Чували ли сте обаче за круши, отглеждани във формата на Буда, например. И колко бихте били склонни да платите за артдини или килограм ябълки, за които знаете, че са специални.

Най-скъпите плодове в света са и най-екстравагантните. Ето кои са вкусните изкушения /разгледай галерията/, чиито цени определено ще ви шокират и ще преобърнат представите ви за цената на храната:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати