Как да си приготвим превъзходна и здравословна плодова салата

Плодова Салата

Лятото е времето, когато слънчевите изгаряния, дехидратацията, загубата на апетит, промените в настроението стават едва ли не ежедневие. Никой не обича да излиза под горещото слънце, да се изпотява обилно и да се изморява прекомерно.

Разбира се, винаги има две страни на монетата, а лятото също идва с позитиви, които превъзхождат негативите. Още по-хубавото е, че има начини да ограничим неприятните усещания от сезона.

Посещения на басейни и море, уикенди в провинцията, охлаждащи сокове като приготвените от лимон с мед или от диня, за които се знае, че намаляват топлината на тялото са ефективни средства за преодоляване на топлината.

Отделно от тях плодовите салати са перфектни за целта. Помислете за лятото и първото нещо, което идва на ум, са освежаващите плодове. С голямото разнообразие от наличните на пазара можете да консумирате плодови салати като охладител в горещините. Още повече те са не само вкусни, но и много полезни.

От съществено значение за вкусната салата е да изберете правилните плодове. Има огромен списък от летни плодове, от които стават страхотни салати, ако ги покриете с ядки, семена, кисело мляко.

Вкусна Плодова Салата

Най-добрият плод през лятото е динята. Всъщност тя е идеалният избор за салата през горещия сезон. Благодарение на състава си динята значително помага да се запази телесната температура.

Мангото, наричано още крал на плодовете, също е идеален вариант. С витамини и антиоксиданти, всички опаковани в един плод, то е перфектният елемент на салата ви.

Добавете за по-добър вкус ягоди, малини или боровинки. Тези плодове са отличен източник на антиоксиданти и фибри. Не пропускайте и сливите, които също са страхотно сезонно допълнение за освежаваща лятна салата.

Перфектни добавки към салата са киселото мляко, медът, пресните сокове, ядките. Мнозинството от хората консумират салатата си въз основа на това колко добре изглежда.

Някои готвачи препоръчват използването на различни по цвят плодове заедно с интересни гарнитури. Изключително деликатна на вкус е салатата с диня, подправена със сок от ананас или стърготини кокосов орех.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати