Груби грешки, които почти всеки прави в кухнята

1 от 5 Снимки

1. Държите млякото на вратата на хладилника


Без съмнение тази част от машината изглежда удобна за поставяне на бутилки. Но когато съхранявате млякото там и често отваряте вратата, излагате продукта на променливи температури. А това оказва негативен ефект върху трайността му.
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Някои от действията, които извършваме с цел да подредим кухнята си, както и да съхраним и приготвим храната си най-успешно, могат и да ни изглеждат правилни, но в действителност не е така.

Заучили сме ги от свои приятелки, майки и баби и сляпо ги следваме, без дори да си даваме сметка, че правим грешки, които развалят вкусовите качества на плодовете, зеленчуците и месото, съкращават срока им на годност и пречат на нас самите да се изявим като кулинарите, които бихте искали да бъдем.

Размразяването на месо от фризера с помощта на гореща вода е една от грешките, която почти всяка домакиня прави. Най-добре обаче забравете за тази практика, защото тя ще направи месото по-безвкусно и непривлекателно.

Ако ви се налага да размразите месо, позиционирайте го в купа и го поставете в хладилник. Дайте му достатъчно време, докато се отпусне напълно без допълнителна намеса. Така ще запазите максимално вкусовите му качества.

За да разберете кои са останалите грешки, които почти всеки прави, разгледайте галерията ни. Ще се изненадате, когато разберете, че някои от навиците ви, всъщност ви вредят вместо да ви помагат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати