Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»7 често срещани грешки, които правим в кухнята

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

ЗориЗори
Гуру
508
7 често срещани грешки, които правим в кухнята
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.

Сигурно смятате, че сте факир в кухнята? Най-вероятно грешите! Ето някои от най-често срещаните грешки, които допускаме в кухнята, грешки, които трябва да се избягват, ако искаме да приготвим нещо наистина вкусно!

Не е нужно да си мастър шеф, за да приготвиш вкусен обяд или вечеря, просто трябва да спазваш някои специфични правила при приготвянето на храната. Не е необходимо да разбъркваш при готвене храната продължително, да готвиш само на ниска температура, не трябва да държиш портокаловия сок в хладилника; това са само част от непростимите грешки, които почти всеки прави в кухнята, грешки, които трябва да бъдат избягвани на всяка цена, когато искаме да приготвим вкусна храна.

1. Разбъркваш храната непрекъснато

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

На всички ни се случва да прекалим с бъркането на храната, страхувайки се да не загори в тигана при пърженето. Освен ако не е ориз или крем, то това е напълно грешен навик, тъй като превръща храната в каша.

2. Готвите само на ниска температура

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

Според мнението на повечето хора, използващи само ниските степени на котлона, храната по този начин се готви постепенно и здравословно и запазва своите аромати и вкусове, но всъщност не е точно така. Всяки вид храна има своите специфични изисквания за приготвене: например месото и рибата се нуждаят от високи температури, така че да се получи апетитен загар от външната страна и да останат сочни отвътре.

3. Разфасоване на месото по неправилен начин

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

Месото е една от онези храни, които често не се приготвят по правилния начин. Първо, парчето месо никога не трябва да се реже по посока на мускулните влакна, защото по този начин след като се сготви, стои по-стегнато и сухо, не поема толкова добре подправките и е по-трудно за нарязване и сдъвкване. Тайната, която го прави много вкусна, е да нарежете парчето месо напряко на влакната.

4. Съхраняване на портокалов сок в хладилника

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

Портокаловият сок е богат на витамини и е идеалната напитка за борба с настинки и грип, но само ако се пие веднага, след като сте изтискали портокалите. Ето защо е безполезно да се съхранява в хладилника. В контакт с въздуха портокаловият сок ще загуби всичките си хранителни вещества.

5. Използване на твърде малко мазнина при пържене

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

Когато използвате малко мазнина за пържене, храната изглежда суха и изобщо не е хрупкава. Разбира се, трябва да внимавате да не прахосвате повече от необходимото ви олио, но все пак трябва да използвате достатъчно и най-вече то трябва да достигне до подходящата температура, преди да потапяте храната в него.

6. Гответе твърде много неща заедно

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

Една от най-честите грешки при готвенето е да напълните тигана с твърде много различни храни. Ако направите това, не само че няма да постигнте правилната топлинна обработка на различните храни, но и вие дори няма да имате възможност да ги разбърквате равномерно по време на готвенето.

7. Спирате да следвате рецептата

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

Въпреки че през повечето време по-изкусните в готварството домакини използват съставки и количества според техния опит и вкус, за по-сложните ястия, е необходимо да се следва рецептата до края, така че да се знае кои са необходимите съставки за употреба и различните стъпки, които трябва да следвате в нея. По този начин резултатът със сигурност ще бъде безупречен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest