Топ 7 на най-отблъскващите храни от цял свят

Балут
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

В съвременния свят сме заобиколени от пици, бургери, дюнери и дотолкова сме свикнали с тях, че не допускаме как в някои екзотични страни съществуват и по-различни кулинарни специалитети. Но, да има места, където се похапват насекоми или гризачи. В началото възможно подобни блюда да ни се сторят отблъскващи, но повярвайте, трябва да се опитат поне веднъж, защото носят в себе си духа на много стари традиции и поверия. Ето и някои от тези забележителни блюда:

1. Крекери с оси

Източноазиатците обичат своите насекоми. Този японски хранителен продукт от Wasp Crackers е точно това, което си мислите. Осите се хващат, варят се, изсушават се и след това просто се смесват с обикновено тесто или тесто за бисквити.

2. Хагис

Хагис

Не всички екзотични храни са от Изток. Някои странни хранителни продукти от Европа също могат да ви шокират заради съставките си. Хагис е ястие от Шотландия. Това е солен пудинг, съдържаща овчи черен дроб, сърце и бял дроб. Тази смес се овкусява с подправки и се тъпче в овчи стомах.

3. Балут

Балут

Балут е ястие, което се сервира основно във Филипините и представлява оплодено яйце от патица. То се поднася с дупка и съдържа зародишен ембрион.

4. Дуриан

Дуриан

Дуриан е плод, който е доста сладък, с много силна и неприятна миризма. Плодовете могат да се ядат сурови или да се използват, за да се правят различни ястия.

5. Сърце на кобра

Сърцето на кобра е нещо необичайно за ядене, но някои хора във Виетнам го похапват. Виетнамците ядат сърцето на живата кобра сурово.

Мозък

6. Маймунски мозък

Маймунският мозък се яде в Китай и други азиатски страни. Мозъкът се приготвя с подправки или се яде суров. Твърди се, че мозъкът на маймуната може да излекува еректилната дисфункция, но всъщност яденето е много опасно и има много рискове за здравето.

Казу Марзу

7. Казу Марзу

Доста непривлекателно ястие от италианската кухня. Това е вид сирене от овче мляко, което съдържа ларви на живи насекоми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати