Келтска сол: Невероятно полезна и богата на минерали

1 от 2 Снимки
Келтска сол: Невероятно полезна и богата на минерали
Снимка: thepaleodiet

Естествената келтска морска сол е различна от многото рафинирани видове сол на пазара. В рафинираната сол няма минерали, които са носителите на благоприятни за здравето ползи, докато в келтската има в изобилие.

Освен това в рафинираната сол се съдържат вредни химикали и добавки в резултат на преработката. Келтската от своя страна съдържа 82 минерала, необходими на човешкото тяло, за оптимално здраве и дълголетие.

Тази невероятна морска сол е естествено събирана в Бретан, Франция, близо до Келтско море. Географската ориентация на Атлантическия океан и климатичните условия в региона играят важна роля в уникалната комбинация от морски минерали и качеството на добитата сол.

Келтският метод за събиране на тази сол е на над 2000 години и е от решаващо значение за запазването на естественото й състояние. Процесът се подкрепя от съвременните стандарти за контрол на качеството. Естествената сол е елемент, който помага да се регулира съдържанието на вода в организма. Това е от изключителна важност за здравето.

Въпреки че рафинираната сол може да причини високо кръвно налягане, естествената келтска сол, с подходящ прием на вода, може да помогне да се стабилизира неравномерният сърдечен ритъм и да се нормализира кръвното налягане. С други думи, ако имате ниско кръвно налягане, приемането на келтска морска сол може да помогне за повишаването му.

Келтската морска сол е особено полезна за диабетици, защото помага да се балансират кръвните захари.

Това, разбира се, са нищожна част от ползите за нашето тяло. Естествената келтска морска сол е в светлосив цвят, който идва от морските минерали и глина, намиращи се в солените площи.

Глината йонизира минералите в солта, което я прави още по-полезна. Освен това вкусът й е несравним. В кулинарния свят се счита за най-качествената налична сол.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати