Ужас! Хората по света ядат това

1 от 6 Снимки
Ужас! Хората по света ядат това
Снимка: Factslegend

1. Вино с мишки бебета


За китайците и корейците това вино е на почит. Смята се, че е много мощен имуностимулатор. Прави се, като малки мишки, които са все още живи, се поставят в оризово вино. Оставя се да ферментира. На вкус наподобява бензин.

За някои са отвратителни, но за други са много вкусни. Тези храни са въпрос на избор или по-скоро на навик, традиция и локални разбирания. Считат се за едни от най-ужасните храни по света, но въпреки това имат доста фенове.

Някои от тях за богат източник на хранителни вещества, въпреки че ароматът им може да ви порази. Други пък се ядат сурови, което на практика поставя живота ви пред смъртна опасност. Трети пък ще ви ужасят, въпреки че от векове се използват за лечение на страшни болести.

И ако скандинавската традиция да се заровят агнешки карантии дълбоко в земята за половин година и после да се похапват като деликатес ви се струва прекалена, то в галерията горе ще откриете още подобни "вкусотии", от които буквално ще ви настръхнат косите.

И да - стогодишните яйца, които китайците си похапват сладко, са си направо за предпочитане пред някои от храните, които ще видите горе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати