Яжте тези плодове, ако искате да свалите кръвното

Яжте тези плодове, ако искате да свалите кръвното

1 от 10 Снимки

1. Грозде


Ако редовно си похапвате грозде, не сте застрашени от високо кръвно налягане. Според американски учени консумацията на грозде, сок от грозде и семките му заздравяват артериите и подпомагат сърдечно-съдовата система, защото съдържат високо количество флавоноиди. За оптимален ефект хапвайте 100 - 150 зърна грозде, в зависимост от големината им.

Плодовете влияят различно на кръвното налягане. Така според последните проучвания в динята освен калий са открили специфична аминокиселина, която намалява кръвното налягане. Бананите също са богати на калий и затова са задължителна храна за хората с високо кръвно налягане. Според проучвания на американска асоциация, изяждането на 3 кивита дневно понижава кръвното.

За хората с високо кръвно е добре да изяждат 2 банана на ден. Добре е също така да хапват и още 4-5 порции различни плодове, защото така ще си набавят фибри, които също водят до понижаване на кръвното. Освен бананите други подходящи плодове за хора с високо кръвно са кайсии, портокали, киви, манго, фурми, праскови, пъпеш, диня, авокадо, папая, нар, стафиди, грозде.

Интересен факт е, че според някои теории сокът от нар повишава кръвното и е добре да се консумира от хипотоници.

Глогинките или по-точно чаят от глогинки се препоръчва от лекари и билкари при борбата с високото кръвно. В Китай всяко домакинство се възползва от полезните свойства на глогинките. В България можете да ги откриете в китайските магазини или да ги поръчате.

Разгледайте галерията и вижте кои плодове могат да ви помогнат в борбата с високото кръвно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати