Вълшебните лечебни свойства на содата бикарбонат

Вълшебните лечебни свойства на содата бикарбонат

Освен в сладкарството содата бикарбонат се използва и за много различни болести и състояния на човешкият организъм.

Тя помага при ракови заболявания, а също така е полезна и за профилактика след справяне с тази коварна болест. С помощта на сода бикарбонат можете да се справите и с алкохолизъм или тютюнопушене. Прилагат се различни рецепти, които помагат много успешно в борбата с тези пороци.

Содата бикарбонат е голям помощник за извеждането от организма на различни вредни вещества и натрупани токсини. С нейна помощ можете да прочистите организма си от натрупани тежки метали (живак, олово и други). С помощта на содата бикарбонат можете успешно да се справите с камъни в бъбреците, камъни в черния дроб, камъни в жлъчния мехур, както и редица други вредни отлагания в тялото (стави, гръбначен стълб и други).

Содата бикарбонат изчиства организма от много вредни вещества. Такива се натрупват в организма при отрицателни мисли и емоции като завист, омраза, раздразнение и много други отрицателни чувства, които понякога хората изпитват. Содата бикарбонат помага и при дечица, които имат проблеми с концентрацията.

Содата бикарбонат има силно противовъзпалително действие. Тя е известна още и с антибактериалните си свойства. Можете да я използвате при ухапвания от насекоми, защото намалява сърбежа. Ако имате проблем с кашлица и отхрачване можете да се доверите на содата, която успешно втечнява секретите. Сода бикарбонат можете да използвате и за промивки, гаргара при възпалено гърло, за избелване на зъбите и за борбата с гъбичките.

Содата бикарбонат неутрализира киселините и това я прави много ефективна за справяне с болки в гърлото при настинки. Можете да правите гаргара със смес от сода и топла вода няколко пъти на ден. Това ще помогне да се справите дори ако имате налепи по гърлото. Силното антибактериално действие на содата можете да използвате още при началните симптоми на настинка. Така ще се справите по-бързо и лесно с неприятните усещания в гърлото. С промивки на устната кухина можете да се справите и с различни възпалителни процеси и болки в зъбите.

Содата бикарбонат можете да използвате и за избелване на зъбите. Това се постига, като я използвате вместо паста за зъби или я прибавите към пастата за зъби. След това е важно добре да изплакнете устата.

Вълшебните лечебни свойства на содата бикарбонат

Със сода бикарбонат можете да правите и инхалации. В комбинация с лайка ефектът е много добър. Смес от мед и сода се използва за лечение на рак.

С помощта на содата бикарбонат можете успешно да се справите с хрема, болки в гърлото, кашлица, болки в зъбите, конюнктивит, високо кръвно и аритмия.

При морска болест содата също може много да Ви помогне. Ако сте загубили голямо количество кръв или течности в организма, содата отново ще Ви помогне много успешно.

Содата бикарбонат можете да използвате при ухапвания от насекоми, повръщане, диария, изпотяване и много други. Със сода бикарбонат можете да правите промивки, гаргара и компреси.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати