За и против мини фурните
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»За и против мини фурните

За и против мини фурните

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
14430372969
За и против мини фурните
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Много хора в домовете си имат голяма готварска печка, но това не винаги е необходимо. Ето защо много от тях се чудят дали да не си вземат мини фурна. Ето и разликите между двата типа фурни и сами определете кой е по-подходящият вариант за вашия дом.

Според целта на използване и размера - в много отношения мини фурната е просто по-малка версия на конвенционална фурна. И двете работят по подобен начин, но мини печката спестява място, защото може да бъде поставена върху някой шкаф или когато не е необходима да бъде скрита в шкаф или килер.

Много хора вярват, че с мини печките храната се приготвя по-бързо, защото те са по-малки, но това не е така. Конвенционалните фурни са по-добре изолирани и задържат топлината по-добре. Мини печката обаче спестява енергия.

По-малката фурна използва по-малко от половината от количеството енергия, което я прави по-екологичен избор. Ако готвите за голяма семейна или празнична вечеря по-добър вариант е голямата готварска печка. За често използваните кухни може да е оптимален варинт наличието и на двете печки.

Инсталация - мини фурните не изискват монтаж. Просто ги разопаковайте, поставете ги на определеното място и ги включете. Можете също така да ги преместите от едно място на друго, когато кухнята ви се напълни.

Фурните с големи размери се нуждаят от професионална инсталация, особено ако те използват газ. Електрическите фурни, особено тези, поместени между шкафовете, обикновено изискват професионална инсталация, за да се гарантира, че уредът е на нивото си, правилно включен. Вградените фурни се нуждаят от специално построени шкафове, които да ги държат, и това може да изисква модификация на място, за да получите най-доброто за фурната.

Разходи - мини фурните обикновено са в пъти по-евтини от големите готварски печки.

Енергийна ефективност - мини печките са по-енергийно ефективни.

За и против мини фурните

Вентилатор на печка - за по-голяма икономия на енергия и бързина на готвене, много хора инвестират в печки с вграден вентилатор, което е метод на готвене, който циркулира горещия въздух през фурната с вентилатора. Циркулиращият въздух готви храната по-равномерно и бързо при по-ниски температури. Както конвенционалните фурни, така и мини фурните се предлагат с конвекция. Тук цената скача и за двата вида печки.

Затопляне на храна – в мини печките може да се затопля храната. Тя е практична, защото не заема много място, а и се предпочита пред микровълновите фурни. Докато можете да притоплите храната и в двете, мини печките са по-малки, така че те използват по-малко енергия за постигане на целта.

За мини печките:

- Заемат по-малко място;

- Може да бъдат прибрани, когато не се използват;

- Няма разходи за инсталация;

- Енергийна ефективност;

- По-малко разходи за покупка;

- Използва по-малко енергия за притопляне на храната.

Против:

- По-малко гъвкавост при поставянето на рафтове;

- Не можете да готвите големи ястия;

- Не работи при прекъсвания на захранването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати