Протеинови шейкове за качване на мускулна маса

Протеини

Протеиновите шейкове са богат източник на белтъци и фибри. Един протеинов коктейл съдържа протеинов прах, смесен с вода, който се предлага като спортно хранене и включва в състава си ароматизатори и вкусови добавки.

Фактите сочат, че човек на ден се нуждае от най-малко 20 грама протеин (за 1 прием на тялото не може да абсорбира повече от 30 грама протеин), а един от най-полезните протеини се съдържа в кокошите яйца.

Напитките са безвредни и имат ниско съдържание на калории. За дълго време потискат апетита и усещане за тежест в корема, осигуряват достатъчно енергия.

Протеини на прах

Протеиновите шейкове (коктейли) насърчават мускулния растеж. Но в никакъв случай не заместват храната. Те дават ефект само ако се храните най-малко 3-4 пъти на ден в допълнение към протеинов коктейл. Само в този случай има смисъл да се вземат.

Протеиновият коктейл съдържа бързи протеини, които са необходими както преди тренировка, също и след тренировка и сутрин, за да се избегне катаболизмът. Един протеинов коктейл може да бъде заменен с яйца, но е противопоказно да се яде много трудно преди тренировка поради потока на кръвта в червата, а не на мускулите по време на тренировка. След тренировка се препоръчва прием на протеинови шейкове, което благоприятно ще увеличи протеиновия синтез.

За да приготвите протеинов коктейл, вземете:

Протеинов шейк

- мляко (500 g)

- мляко на прах или млечен протеинов концентрат (по-добре обезмаслен, 50 g);

- 1 яйце;

- нискомасленаизвара (50-100 g);

- сироп от плодове със силна миризма, 1 супена лъжица.

Изсипете млякото в блендер и добавете сухо мляко с ниска скорост и малко обезмаслена извара. След добро смесване на сместа добавете сурово яйце и след това малко от плодовия сироп. Увеличете скоростта на блендера и бавно добавете млякото. Общото количество на получения коктейл да е приблизително 600-800 г. Това е дневната доза, която трябва да бъде разделена на 2 - 1 част пиете на малки глътки в интервала между закуска и обяд и друг - между обяд и вечеря.

Прасковен шейк

Протеинови шейкове

1 м.л. ванилов суроватъчен протеин

1 чаша вода

1 пакет овесена каша за бързо хранене

½ кутия консервирани праскови, без сиропа

Смесете всички съставки в блендер, докато се образува хомогенна маса. Овесената каша ще осигури на тялото влакна. Ако суровите овесени люспи не ви харесват, можете да добавите малко количество корнфлейкс.

Състав: 2 г мазнина, 49 г въглехидрати, 24 г протеин, 2 г фибри, 306 калории.

Вземете преди тренировка, сутрин.

Правилният подход в диетата включва правилното функционално хранене /80%/ (в което има елементи, необходими за тялото, но малко калории) и правилния процес на обучение /20%/.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати