Експерти: Това са топхраните, предизвикващи рак!

Колбаси

Консумацията на два вида храни се оказва най-опасна за нашето здраве според последни проучвания. Британски експерти посочиха кои са храните, които на-често водят до рак.

На първо място се нареждат преработените червени меса. Според специалистите трябва да ограничим тяхната консумация, тъй като те увеличават риска от раково заболяване.

Преработените червени меса ни правят по-уязвими към възникване на рак на стомаха и на червата. Опитите да се подобрят вкусовите им качества и да се увеличи трайността им налага на много производители използването на нитрати и нитрити, чието натрупване в организма може да предизвика рак.

Световната здравна организация предупреждава, че дори консумацията на 50 грама преработено месо, което се равнява на 2 парчета бекон на ден, е опасна за здравето. Освен това увеличава риска от рак на червата с 18%.

Втори в списъка с храни, предизвикващи злокачествени образувания, са захарните изделия. Прекалената консумация на захар също е предпоставка за развитие на рак.

Освен това води до надномермено тегло, сърдечни проблеми и риск от развитие на диабет.

За да намалите риска от поява на рак, експертите съветват в менюто ви редовно да има риба, нар, зелен чай, пресни плодове и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати