Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Да похапнем сладичко в Деня на ябълковите тригуни!

Да похапнем сладичко в Деня на ябълковите тригуни!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Ябълкови тригуни

Ако и вие търсите поредния повод за празнуване, непременно трябва да знаете, че днес е Денят на ябълковите тригуни.

Тригуните са тестени изделия, които приличат на триъгълни бутербанички. Сервират се като лека закуска или десерт. Характерно за тях е, че имат плънка, като тя може да е сладка или солена.

Популярни пълнежи за сладките тригуни са конфитюри, мармалади, шоколад, локум, ядки, плодове. Ябълките, черешите и боровинките са сред най-предпочитаните съставки на това тестено изделие.

Когато са поднесени като десерт, тригуни се сиропират с компот или захарен сироп.

Солените тригуни също са много разпространени, като при тях плънката може да бъде от кашкавал, сирене, луканка, шунка или друг колбас.

В Деня на ябълковите тригуни можете да почете десерта, като закупите сладки от някъде или сами си приготвите такива. В галерията ни можете да видите няколко невероятни идеи за тригуни, които ще пробудят апетита ви.

Вижте още идеи за бутерки със сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати