Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!

Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене - многоцветно-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене - многоцветно
79.00 лв.
55.00 лв.
Виж ››

В тази статия Ви представяме 6 неща, които никога не трябва да поставяте в блендера си. Той е изключително добър приятел в кухнята, невероятен кухненски уред, който улеснява работата ви. С него могат да бъдат сътворени толкова различни ястия и напитки, че със сигурност всеки иска да си ползва своя колкото се може по-дълго.

Въпреки мощния двигател и остриетата на миксера, които могат да се справят с много различни продукти, има няколко неща, които не бива да се поставят в блендера. Ето и кои са те:

1. Топли течности

Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!

Въпреки че е най-лесно да се сипе горещата супа, да се блендира и да се превърне в кремсупа, сипвайки я в уреда, ситуацията може да стане много опасна. Сипването на гореща течност в каната и включването на уреда, създават пара и вътрешно налягане, което може да доведе до отпушване на капакa и горещата супа да експлодира навсякъде.

За да предотвратите тази ситуация, охладете супата предварително поне 5 минути, преди да я сипете в блендера. Напълнете каната не повече от половината и задръжте капака здраво с кухненска кърпа, за да предотвратите подобни опасни ситуации.

2. Картофено пюре

Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!

Въпреки че може да изглежда достатъчно удобно, решението да се използва блендер за направата на картофено пюре ще доведе до неуспех. Картофите ще претоварят остриетата на миксера, тъй като отделят твърде много нишесте. Това, което ще получите, в крайна сметка е една лепкава маса вместо пухкавото ястие, което всички знаем и обичаме.

Най-добре е да бъде леко изстинало и по Ваш вкус да добавите масло, прясно мляко или вода и всичко ще бъде наред.

3. Сушени плодове или сушени домати

Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!

Ако имате високоефективен пасатор, това не би трябвало да е проблем, но ако имате стандартен блендер, здравата люспа /обелка на сушени плодове и сушени домати може лесно да затрудни остриетата и дори да ги съсипе. Ако действително трябва да ги пасирате - например, ако правите песто от печени/сушени домати, първо ги накиснете с малко топла вода, за да омекнат и процесът да мине по-леко.

4. Кафе на зърна

Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!

Технически, да - можете да смилате кафе на зърна в подобен миксер, но като цяло има по-добри уреди за тази цел. Блендерът ще ги смели до гранули с различна големина, които биха могли да повлияят на вкуса на кафето. Зърната също може да изхабят остриетата на машината. По-добре е да инвестирате в кафемелачка / кафемашина.

5. Всичко крайно замразено

Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!

С мощен миксер разбиването на замразени храни не би трябвало да е драматично. Но стандартен миксер може да има проблеми с по-твърдите елементи като кубчетата лед, които биха могли да бъдат трудни за смилането. Замразените плодове могат да останат на парчета и остриетата да се захабят. Вместо това се опитайте да направите смути в стандартен миксер, като оставите замразените плодове да се размразят в продължение на около пет до 10 минути, преди да ги пасирате и да използвате лед, който вече е пасиран.

6. Джинджифил

Не слагайте никога в блендера тези неща! Никога!

Друга храна, която трябва да избягвате да поставяте в миксера и блендера, е джинджифиът. Независимо дали е сух или пресен, смилането на джинджифил ще го раздели на влакна, които много бързо ще затруднят остриетата. Вместо да поставяте джинджифил в блендера, по-добре го рендосайте.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати