Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!

Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!

Блендерите са суперлесни за използване и са удобни за подготвителна работа за различни ястия като супи, смутита, млечни шейкове и др. Въпреки това бъдете внимателни, когато използвате този мултиталантлив уред, защото той има своите граници!

Преди да поставите всичко в кухненския блендер и да пулсирате, прочетете този списък с храни, за да избегнете смесването, за да предотвратите повреда на остриетата и контейнера, както и експлодиращи капаци и бъркотия. Ето как се използва блендер?

Приготвяне на горещи храни и течности на пара

Независимо дали става дума за прясно изпечени домати, които искате да пюрирате, или горещо кафе, което искате да разпенвате, въздържайте се да поставяте горещи храни и течности в блендера и да ги пулсирате. Това се превръща в пюриране на горещи храни, което може да доведе до натрупване на пара, което може да доведе до издухване на капака. Това не само може да превърне вашата кухня в бъркотия, но и рискувате да се опарите.

Замразени храни

В противоположния край на спектъра имаме замразени храни в списъка с продукти, които не трябва да поставяте в кухненския блендер. Замразените храни са особено твърди и ако се използват в блендера без размразяване, могат да повредят въртящите се остриета и също така да надраскат вътрешността на контейнера или да го напукат. Използвайте кубчета лед във вашия блендер с повишено внимание; избягвайте, ако ръководството с инструкции не е ясно.

Големи парчета

Блендер

Храните с голям размер могат да намалят ефективността на вашия кухненски блендер. Твърдите храни също могат да причинят повреда на остриетата на блендера. Винаги нарязвайте храните на по-малки парчета, преди да ги пулсирате в блендера за най-добри резултати.

Подправки и кафе на зърна

Това са храни, които са предназначени за смилане в миксер мелница. Избягвайте да правите грешката да използвате блендера си, за да пулсирате тези продукти на фин прах, или рискувате да нанесете значителни щети на вашия кухненски уред.

Влакнести и нишестени зеленчуци

Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!

Суровите влакнести храни просто няма да се пюрират равномерно в кухненски блендер. Храни като броколи, целина, боб и др. винаги гответе преди пулсиране. Нишестените зеленчуци и храни като варени картофи не са подходящи за кухненски блендер. Ако искате да пасирате картофи, използвайте ръчна преса за картофи - това е традиционният начин за въздушна текстура на картофеното пюре.

Също така не забравяйте, че сушените плодове като сини сливи и стафиди са лепкави и няма да се смесват правилно, освен че полепват по остриетата и са трудни за почистване.

За приготвяне на ориз от карфиол най-добрият избор е кухненски робот, а не кухненски блендер.

Вижте пълното ръководство за използване на вашия блендер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest