Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Нещата за готвенето на бекон, които всеки трябва да знае

Нещата за готвенето на бекон, които всеки трябва да знае

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
1273k
Бекон

Какво основно трябва да знаем за бекона, когато готвим с него, ще се запознаем в следващите редове. Беконът е деликатес и несъмнено е много ароматен, когато го готвим. Когато приготвяме сухо месо, е добре да прибавяме малко бекон, за да е вкусно.

А ето какво трябва да знаем за свинските гърди.

1. Когато пържим бекона в тиган, трябва да сложим лъжица вода, за да не изгори. Така ще се получи хрупкава коричка;

2. Вторият вариант е във фурната, така ще си спестите времето пред котлона и ще имате голямо количество;

3. Може да се приготви и в микровълновата. Върху порцеланова чиния се слага домакинска хартия, отгоре се подреждат слайсове бекон. Покрива се с капак за микровълнова или друга чиния и се пуска на максимална мощност за 2-3 минути. По този начин се получава много хрупкав бекон;

4. Когато пукаме пуканки, вместо обикновено олио, можем да прибавим мазнината от пържения бекон;

5. Можем да го замразим, в случай че имаме много от него. Само трябва да го нарежем на парчета, да го опаковаме и когато готвим нещо, ще имаме под ръка;

6. Беконът никога не трябва да се слага в силно нагорещен тиган, слага се в студен и тогава се загрява;

7. Съдържа сол и не е необходимо да се добавя по време на готвене.

Ето и една вкусна рецепта за Хапки с бекон и качамак

Необходими продукти: прясно мляко - 250 мл, царевично брашно за качамак - 125 г, масло 30 г, кашкавал - 100 г настърган, черен пипер, сол и на вкус, Пармезан - 30 г настърган, салвия - 1/2 ч.л. сушена, бекон - около 50 г.

Панировка: яйце - 1 бр., галета, брашно

Приготвяне:

Млякото и маслото се кипват на котлона. Слага се царевичното брашно и салвията. Разбърква се бързо за около 2 минути. След това се маха от огъня и се прибавят настърганите сирена, сол и черен пипер и предварително изпържен на парченца бекон.

Разбърква се и се изсипва в тава, заглажда се и се оставя за 1 час. После се нарязва на кубчета и се панира първо в брашно, после в яйце, което сме разбили и галета. Пържат се в загрято олио до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати