Ето как морската сол спомага за здрава коса, кожа и нокти

Морска сол

Когато нормалният солеви баланс на тялото се наруши, това влияе на ноктите, косата и кожата. Губи се блясъкът на косата, кожата се изсушава, появява се пърхот, ноктите потъмняват и са чупливи, има косопад.

Тези промени стават най-често, когато времето е студено и сухо. Морската сол може да се използва като козметично средство. Вижте как морската сол помага за за здрава коса, кожа и нокти.

1. Морска сол за коса

Домашните маски или други козметични продукти, в чийто състав има морска сол, помагат за склонна към омазняване коса, като поддържат или ѝ придават блясък. Също помагат олющването на пърхотни люспи, като в зоната на скалпа кръвообращението се подобрява.

2. Морска сол за кожа

Скраб за тяло със сол

Продукти, съдържащи морска сол, подобряват функцията на кожата, поддържат водно-липидната структура и така кожата по-трудно губи вода. Морската сол чудесно хидратира и поддържа кожата и също е и ефективен ексфолиант.

Моркската сол почиства дълбоко порите и нечистотиите като мъртви клетки, бактерии, които могат да причинят възпаления. Подпомага лечението на акне и намалява себума.

3. Морска сол за нокти

Маска с морска сол

Кутикулите на ноктите стават меки след употребата на продукти с морска сол, а в комбинация със сода бикарбонат те връщат нормалната им прозрачна визия и почиства петна по ноктите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати