Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!

Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!

Любителите на кафето не могат без него и ден. Навикът сутрин рано да пием кафе ни събужда и разсънва, но има много хора, които просто обичат аромата на кафе и обичат да го пият, не защото ги ободрява.

Характерният вкус на кафето е горчив и за някои - неприятен. Затова много хора слагат в кафето си захар, сметана, канела, мляко. За феновете на горещата напитка това е истинско кощунство - кафето трябва да се пие чисто, горчиво и черно!

Ако сте от тези, които обичате да добавяте сметана в кафето си, следва особено важна информация.

В днешно време на пазара има няколко вида сметана - течна сметана, суха сметана, бита сметана... Вариантите са доста. Но за съжаление добавянето на този продукт към кафето го прави не само по-меко на вкус, но и вредно за нас. Причината - сметаната е много калорична и вредна. Тя съдържа много хидрогенирани мазнини, особено много са в сухата сметана. Е-тата, които са добавени в едно малко пакетче сметана, са прекалено много, че да си разваляте вкуса на кафето с тях. Освен това в сметаната често има добавена захар и консерванти.

И когато си сложите сметана в кафето заедно с бучка захар, рискувате да развитие диабет заради количеството захар, което сте приели само с една чаша кафе, да не говорим за 2-3.

Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!

Изследвания на състава на всички видове сметани пък установило, че в сметаната има карагенан. Това е добавка от таблицата с безбройните Е-та, известна с код Е407. Тя се съдържа и в други пакетирани хранителни продукти. Редовното му приемане може да доведе до различни храносмилателни проблеми и възпалителни процеси по лигавицата на чревния тракт.

Като цяло в днешно време по магазините се предлагат различни сметани, като почти всички видове са изкуствени. Така че - ако не обичате кафето чисто, по-добре се откажете от сметана и започнете да си добавяте мляко. То е доста по-здравословен и подходящ вариант от пакетче сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати