9 декември е най-сладкият ден: Ден на сладкишите!

1 от 10 Снимки
Ден на сладките

Ако обичате сладкиши, тогава вашият ден е на път да стане още по-вкусен. На 9 декември е време да се почете подобаващо Денят на сладките. Затова ако се чувствате гузни да си вземете сладка бисквитка, преди да започнете да работите, или след обяд да се насладите на парченце ябълков пай, то днес всичко е позволено!

История на Деня на сладките неща

Първите сладкиши в историята се срещат в древни времена, по времето на римляните и гърците под формата различни на ястия и лакомства. В Средновековието нещата стават по-сериозни, когато се появяват първите сладкарски готвачи, използвайки мазнина и масло, за да направят по-дебел и пухкав сладкиш, подобен на пайовете.

В следващите години сладкарството се превръща в доста сериозен бизнес, като търсенето на пайове и сладкиши винаги е било най-изявено сред богатите, а не при селяните. През тези години се появили стотици вкусни сладкарски бази, на чийто гръб се пише и днешната история на пекарните, където се творят стотици видове тестени печива.

Сладкарите в момента се радват на още по-голяма почит от Средновековието. Във всеки от най-големите и луксозни хотели по света има почетно място в кухнята за сладкарите и техните невероятни вкусни вълшебства.

Действително корените на Деня на сладкишите не са лесни за откриване, но няма съмнение, че такава вкусна храна заслужава своя празник.

Как да празнуваме Деня на сладките

Както може би се досещате - доста лесно! Количеството Рецепти за сладкиши е безкрайно - ванилови многопластов десерт, еклери, щрудел, датски сладкиши, пайове с всички видове пълнежи, баклава, киш и мн. др. Има голям набор от сладки изкушения, сред който може да откриете своите любими и да им се порадавате, като си купите от тях или направо си изпечете, ако ви се намира повечко свободно време.

Ако се чувствате авантюристично, опитайте да си направите свой собствен пай. Каквото и да правите, не забравяйте да се насладите на тези сладки или пикантни лакомства с вашите приятели, семейство или колеги.

А ако направите всичко за себе си - ние на никой няма да кажем!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати