Диета Дъброу - основни принципи и ползи

Диета Дъброу - основни принципи и ползи

Диетата Дъброу е една сред най-нашумелите наскоро диети, създадена от звездата на Домакините на Ориндж Каунти, Хедър Дъброу. Дъброу (актриса, домакин на подкаст и бизнес предприемач) пише Диетата на Дъброу: Интервалното хранене, което ще ви помогне да отслабнете и да се чувствате вечно млада с мъжа си, Тери Дъброу, пластичен хирург и доктор по медицината (известен с шоуто си Botched). Тв двойката не само твърди, че системата им може да ви помогне да отслабнете, но също така че може да помогне за стягането на кожата ви, растежа на косата и ще ви дава енергия.

Какво представлява диетата Дъброу? Прочетете по-надолу и ще разберете:

Принципи на диетата Дъброу?

Семейство Дъброу фокусират този трифазен план около идеята, че кога ядете, е също толкова важно, колкото това какво ядете. За това е и описана като интервално хранене - консумирате калориите в рамките на определен период от време, комбинирайки това с нискокалорична диета.

Времевият диапазон, в който можете да ядете, е около 12-16 часа в зависимост от фазата, в която сте. Ето ги и трите фази:

Фаза 1 - Това е периода, в който се стартира отслабването и включва гладуване по 16 часа за 5 дни. Например, може да ядете само между часовете от 13:00 и 21:00 ч., 8-часов прозорец. Също така храненето е доста ограничително (без алкохол или прости въглехидрати).

Фаза 2 - Това е фазата, в която достигате желаното си тегло - има няколко начина да постигнете това. Можете например да гладувате 12 часа пет дни в седмицата или да гладувате 16 часа два дни в седмицата. Храните, които ядете, са доста подобни на тези от фаза първа.

Фаза 3 - Тази фаза продължава на практика безкрайно и е горе-долу същата като Фаза 2, но вече можете да си позволите по някое друго “мамене”, тъй като сте свикнали с плана и тялото ви е в режим на поддръжка.

На страницата на диетата Дъброу на уебсайта на Хедър тя твърди, че този хранителен режим може да понижи инсулина, да пребори хроничното възпаляване, да промени кожата ви и дори да активира антистареещ клетъчен процес на "самопочистване". В интервюта д-р Дъброу обяснява, че са извършили клинично изследване на 100 души, за да оценят степента на успех на диетата. Средната загуба на тегло, каза той, е 20 килограма.

Мненията за диетата Дъброу са доста противоречиви

Диета Дъброу - основни принципи и ползи

Честно казано, много от мненията са отрицателни. Не защото самата диета не дава резултати, а по-скоро, защото обясненията на двойката за интервалното хранене и какво трябва да включва самият режим са доста оскъдни.

Например един потребител на Amazon е определил книгата като празни приказки, а друг казал, че ако се интересувате от диетата на Дъброу, просто трябва да отидете до Барнс и Ноубъл и прегледате книгата за 15 минути защото това ще ви е предостатъчно.

Друго нещо, което предизвиква недоволство у хората? Някои смятат, че диетата всъщност не допринася с нищо ново или революционно в теорията за периодичното гладуване за отслабване.

Добре, идеята зад диетата Дъброу не е съвсем нова, но може ли все пак да ми помогне да отслабна?

Ами… може би. Науката около периодичното гладуване по принцип изглежда обещаваща, въпреки че все се развива, твърди Ейми Горин, собственик на Amy Gorin Nutrition в района на Ню Йорк.

В крайна сметка ако искате да свалите килограми може би ще е по-добре вземете съвети от регистриран диетолог вместо от любимата ви истинска домакиня.

Интервалното гладуване може наистина да помогне на някои хора да отслабнат, но изглежда, че опитът на Дъброу да го ребрандират като новопоявила се тенденция, наречена интервално хранене, се оказва невпечатляващ за много хора, които са решили да си вземат книгата или да изпробват режима.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати