Как пчелният подмор помага за отслабване?
gotvach.bg»Статии»Диети»Как пчелният подмор помага за отслабване?

Как пчелният подмор помага за отслабване?

Как пчелният подмор помага за отслабване

Пчелният подмор представлява маса от телата на мъртвите пчели, приключили естествено жизнения си цикъл. По време на профилактиката на кошерите през пролетта, пчеларите събират телата на мъртвите пчели. Те се използват активно в народната медицина, благодарение на изключителния си състав и многобройните полезни свойства на подмора.

Въпросът за отслабването вълнува много жени и мъже, които са готови да направят всичко възможно, за да свалят няколко излишни килограма. Екстремни диети, изтощителни тренировки и дори глад влизат в битката с излишните килограми. Но дори и всички радикални изисквания, установени от така наречените ментори за отслабване, да са изпълнени, желаният резултат може да не бъде постигнат.

И всичко това е, защото преди да разработите индивидуална програма за отслабване, е важно да разберете каква е причината за появата на наднормено тегло. Може би ще ви е достатъчно да нормализирате диетата си, да добавите активни дейности към ежедневието си и да не се храните с висококалорични храни. Често обаче се натрупват излишни килограми поради нарушаване на функционирането на тялото, по-специално на метаболизма. В този случай приемането на пчелен подмор с цел отслабване ще бъде ефективно.

Как пчелният подмор помага при отслабване?

Съставът на пчелния подмор съдържа много биологично активни вещества, които прочистват кръвта, нормализират и ускоряват всички метаболитни процеси, премахват токсините и шлаките от тялото. Всички ценни вещества се намират директно в самата обвивка на пчелите. Този удивителен състав определя полезните свойства на мъртвите пчели. Така например, съдържащите се в него флавоноиди имат антиоксидантни функции.

Когато се използва тинктура от пчелен подмор за отслабване в тялото, се наблюдават следните подобрения:

- метаболизмът се ускорява и работата на имунната система се нормализира благодарение на пчелната отрова, съдържаща се в телата на пчелите;

Отслабване с пчелен подмор

- нормализира се въглехидратния и липидния метаболизъм поради мелатонина;

- ускоряват се процесите на изгаряне на мазнини и се предотвратява образуването на мастни клетки поради хитозан;

- разходът на калории се увеличава, мускулите се укрепват благодарение на аминокиселините.

Пчелният подмор нормализира работата на всички вътрешни системи на тялото, следователно, не само помага за отслабване, но също така подобрява здравето. Приемът на този пчелен продукт ще бъде най-ефективен, когато се комбинира с нискокалорична диета и активен начин на живот.

След като попадне в човешкото тяло, пчелният подмор се приема активно за разграждането на мазнините, но трябва да се отбележи, че той осигурява здравословна загуба на тегло чрез нормализиране на метаболизма, тоест не трябва да очаквате рязка загуба на тегло, подморът действа върху принципа на натрупване в тялото. Резултатът става забележим в рамките на няколко седмици или дори към края на курса.

Как да приемате пчелен подмор за отслабване?

Изсушените тела на мъртвите пчели най-често се смилат на прах, за да се приготви необходимия продукт. За отслабване най-подходяща е тинктурата от пчелен подмор на основата на алкохол. Може лесно да се приготви у дома или да се купи в готов вид, за да не се чака, докато се извлекат полезните вещества в алкохола.

Тинктура от пчелен подмор

Тинктурата се приготвя, като пчелен подмор се поставя в стъклен съд и се залива със спирт 50% или водка или ракия на 2 см над нивото на пчелите. Оставя се да кисне 2-3 седмици в тъмен шкаф, като ежедневно се разклаща и се прецежда. Приема се, като се разредят 15 капки в малко количество вода и се пие 3 пъти на ден 30 минути преди хранене. Курсът за отслабване с пчелен подмор е един месец и следват 2 месеца почивка. Не трябва да се приема, докато гладувате.

Ако по някаква причина не можете или не искате да използвате алкохолни продукти, можете да приготвите водна отвара вместо алкохолна тинктура, но можете да я приемате 2-3 дни, след което трябва да приготвите нова. Залейте 2 супени лъжици подмор с 500 мл преварена вода, оставете да заври и варете на тих огън в продължение на 90 минути. Охладете, прецедете, съхранявайте в хладилник за не повече от 2 седмици. Приема се по 1 супена лъжица, 1-2 пъти дневно на гладно в продължение на 1, 5 месеца. Общо се правят 2-3 курса през годината, с почивки от 1 месец.

Пчелният подмор е сред най-полезните пчелни продукти, наред с пчелната пита, пчелния прашец и пчелното млечице.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати