Перфектната женска диета е със зехтин и сирене

Перфектната женска диета е със зехтин и сирене

Последните разработки в областта на диетичното и здравословно хранене изведоха на преден план перфектната женска диета. Освен, че с нея лесно и ефикасно се топят излишни килограми, този нов режим е изключително подходящ за дамите, които искат да преборят рака на гърдата.

Според експертите диетолози режим, включващ предимно сирене и зехтин доказано помага да се преодолее болестта и в същото време да се редуцира телесното тегло.

Диетата за борба с рака на гърдата е разработена от водещ американски диетолог и се основава на дългогодишни изследвания и проучвания. Крайните данни сочат, че режимът е еднакво ефективен, както при здрави жени, така и при жени, които искат да намалят риска от развитие на болестта или такива, които се възстановяват от нея.

Акцентите в диетата се базират основно на здравословни мазнини като зехтин. Режимът е изпълнен с цветни зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни и млечни продукти, предимно сирене и мляко. Именно тези хранителни продукти научно доказано намаляват риска от рак на гърдата.

Перфектната женска диета е със зехтин и сирене

За лековитите свойства на зехтина се знае от дълбока древност, когато Хипократ, Гален, Планий и други лечители са описали необикновените целебни възможности на олиото от маслини. Днешните изследвания потвърждават на 100% установеното от древните лечители.

Зехтинът е много по-безвреден и лесен за храносмилане от маслото.

Голям плюс е, че запазва хранителните си свойства дори когато се използва при много висока температура. Редовната консумация на зехтин подпомага растежа на костите, улеснява отделянето на жлъчката, притежава слабителен ефект, предпазва от язва и забавя стареенето.

“Течността на Боговете” е богат източник на витамин А, Б, К и Е, както и на много минерални соли, растителни протеини и мононаситени мастни киселини.

Доказано зехтинът е в състояние да предпази човек от сърдечносъдови смущения, висок холестерол, някои видове рак, умствени смущения при възрастните хора, високо кръвно налягане и остеопороза. Не на последно място маслиновата течност има свойството да подсилва имунитета, а също така действа като афродизиак.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сфетуля
Сфетуля
25.06.2013 13:44
Абе хора, чувате ли се!? "Голям плюс е, че запазва хранителните си свойства дори когато се използва при много висока температура." За кой зехтин говорим в случая, студено прсован или силно преработен, за да издържа на термична обработка?
3
1