Лесни трикове за ситост

Лесни трикове за ситост

Не е важно само какво ядете, за да бъдете сити. Начинът, по който се храните, също е от значение. Опитайте следните трикове и останете слаби, здрави и сити за по-дълго.

Изпивайте по 240 мл вода преди всяко ядене. Това ще запълни стомаха ви, което ще ви лиши поне от 60 калории на ядене.

Лесни трикове за ситост

Използвайте оцет или сос винегрет за подправяне на ястията (където е възможно). Тези две съставки помагат да регулирате нивата на кръвната захар след ядене. Освен това ще задоволят глада ви за по-дълго. Този метод е препоръчван от специалисти по храненето от Швейцария.

Наблягайте на оранжевите и зелените зеленчуци. Те съдържат 90 % вода, която изпълва стомаха и помага на мозъка да отчете ситост.

Белите и сладки картофи съдържат нишесте, което има свойството да ви държи сити часове наред. Благодарение на тях ще намалите ежедневния прием на калории с 320. Дори според британски учени картофите могат да ви държат далеч от всякакви други храни за цели 24 часа.

Рибата съдържа омега 3 мазнини, които също помагат на коремчето да спре да къркори за часове напред. Хората, които консумират риба, като цяло огладняват много по-бавно от тези, които се хранят със свинско или говеждо.

Лесни трикове за ситост

Триото фибри, протеини и мазнини, съдържащо се в ядките, активира насищането, което също ще ви спести някоя друга калория през деня. Освен те повишават метаболизма с до 11 процента.

Добавете и овесени ядки. Те съдържат засищащи фибри, както и съставка, наречена бета-глукан, която предразполага тялото да произведе хормон, който засища глада.

Не забравяйте и за изобилието от бобови култури. Те също се справят изключително успешно със задоволяването на глада. Добре балансирани са по отношение на фибри и протеини. Според изследвания в Испания те подобряват и обмяната на веществата.

Яйцата са пълни с протеини. Според проучвания, публикувани в американски медии, яденето на яйца може да регулира апетита до 36 часа.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати