Екзотичните десерти са подходящи за гости и са приятна изненада за семейството. Един от най-лесните и ефектни екзотични десерти са гофретите с банани и ябълки.
Необходими са ви осем готови малки гофрети или продукти за приготвяне на тесто за гофрети: две яйца, 150 милилитра вода, 300 грама брашно, 3 супени лъжици маргарин, сол, 300 милилитра течна сметана.
За крема са необходими три банана и 200 милилитра пюре от ябълки, в което сте добавили една ванилия. Ако ще приготвяте сами тестото за гофретите, смесете брашното с водата, добавете яйца, маргарин и сол.
Разбийте на пяна сметаната и я добавете в тестото. Загрейте уреда за печене на гофрети, намажете го с мазнина и печете гофретите до златисто. За да бъдат гофретите хрускави, след изпичането им ги оставете да изстинат върху решетка.
Намачкайте бананите с вилица и добавете ябълковото пюре. Сервирайте гофретите, обилно поляти с крема от ябълки и банани.
Вместо ябълки, можете да поръсите с течен шоколад и смлени орехи. Бананите нарязвате на колелца и нареждате върху гофретите. Отгоре поливате с течен шоколад и смлени орехи. Върхът на удоволствието ще бъде ако добавите и една топка сладолед.
Вкусен екзотичен десерт е банановото парфе. Необходими са три банана, 300 грама извара, половин чаша заквасена сметана, 1 чаена лъжичка канела, 3 супени лъжици пудра захар.
Бананите се разбиват със сметаната и изварата в блендер, добавя се канелата и пудрата захар и се разбива отново. Сместа се излива във формички и се замразява във фризер. При сервиране формичките се потапят за секунди в гореща вода и парфетата се обръщат върху плоски чинии.
Лесно се приготвят кокосови палачинки. Необходими са ви 500 милилитра кокосово мляко от консерва или от кокосови орехи, 2 яйца, брашно, щипка сол, мазнина за пържене.
Приготвя се тесто за палачинки и се пържат в сгорещена мазнина. Сервират се с бананова салата.
Банановата салата се приготвя от три банана, сока от половин лимон, 3 супени лъжици кокосови стърготини, 3 супени лъжици кафява захар, 1 ванилия.
Бананите се нарязват на кръгчета и се напръскват с лимоновия сок. За секунди се запържват на сух тиган кокосовите стърготини, добавя се захарта. Всичко се разбърква и се добавя ванилията.
Коментари