Отслабване с диетата на Ким Протасов

Диета на Ким Протасов

Dиетата на Ким Протасов се оказва действително доста популярна и много ефикасна, а и не толкова трудна за изпълняване.

Ким Протасов е всъщност диетолог от Израел, който измисля хранителен режим, траещ точно пет седмици и крайният резултат е фантастичен, според тези, които са я правили – теглото е значително намалено, а вие се чувствате добре в кожата си и удовлетворени от усилията, които сте положили.

Протасов залага на избора на храната, тоест могат да се ядат определени продукти, без да се намалява драстично количеството и да се чувствате непрестанно гладни. Твърди се, че този режим е абсолютно подходящ за всички хора и е добре да се практикува поне веднъж в годината, за да пречистите организма си.

Това, на което основно се залага в тази диета са зеленчуци, млечни продукти и месо, което е в по-късен етап на режима. Ограниченията, които трябва да се наложат, са в маслеността на млякото или сиренето.

Като цяло този хранителен режим не е труден за изпълняване – повечето хора, които са се отказали от него са го направили заради невъзможността да се справят с монотонността в храненето. Ако успеете да преодолеете проблема, ще можете да се радвате на по-слаба и фина фигура след само 5 седмици.

Извара

Месото се появява в третата седмица на диетата – вероятно го няма през първите 14 дена заради съдържанието на мазнини. След тях обаче, вече можете да похапвате месо до 300 г дневно, което е напълно достатъчно като количество.

През първата седмица от диетата можете да похапвате кашкавал, извара, нискомаслено кисело мляко, зеленчуци, 3 бр. зелени ябълки, 1 бр варено яйце, сирене, чиято масленост не бива да надхвърля 5 %. През втората седмица менюто е същото – можете, ако желаете да премахнете ябълките и яйцето. Седмица три ви позволява да ядете същите продукти – добре е да намалите малко млечните продукти. Добавете към дневното си меню 300 г месо – пилешко или риба.

Седмица четири е същата като третата с изключение на това, че трябва да намалите сиренето и млякото – позволени са ви мазнини не повече от 35 г дневно. Последната седмица започнете да прибавяте към менюто си боб, грах, растително масло.

През цялата диета е препоръчително да се ядат зеленчуци и млечни продукти в неограничени количества, както и да се пият много течности – най-добре чай и вода, поне 2 л дневно. Позволено е също да се пие кафе, но без подсладители.

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня
Таня
05.08.2014 13:59
Спазвах режима и отслабнах 5 кг без абсолютно никакви усилия, дори на няколко пъти си позволих непозволени храни.
2
0